MX World

13/05/2019 09:51 - geplaatst door Stingray

Na de zondvloed van zaterdagmiddag kon de WK-wedstrijd op zondag eigenlijk best nog onder normale omstandigheden door gaan. De eerste reeks werd een onuitgegeven Belgisch succes, met een Nederlands/Fins randje. Titelverdedigers Vanluchene-VD Bogaart namen  na enkele ronden de leiding over van kopstarters Dierckens-Bax en dat bleef zo. Zelfs Sanders-Kunnas bleven uit de greep van Bax-Stupelis, nadat ze eerder de derde plaats af snoepten van Giraud-Haller die op hun beurt werden gepasseerd door Hermans-Musset.

Thor!

Vanuit vijfde positie  kregen Vanluchene-VD Bogaart het voor mekaar om na een kwartier leider te worden. Daar hadden ze wel de matten van Hermans-Musset, Bax-Stupelis, Sanders-Kunnas en leider Dierckens-Bax voor moeten oprollen. Ze kregen evenwel materiaalproblemen en het was nog maar de vraag of ze zonder dit euvel baas konden blijven over Hermans-Musset die de slotreeks wonnen. Die zege bracht voor Hermans-Musset ook een derde plaats in de eindstand op achter Vanluchene-VD Bogart en Dierckx-Bax.  We moeten wel opmerken dat Bax-Stupelis als derde binnen kwamen. Maar vanwege te veel lawaai werden ze vijf plaatsen terug gezet. Zo komen Vanluchene-VD Bogaart terug in het bezit van de Red Plate.