MX World

14/05/2019 08:38 - geplaatst door Stingray

In navolging van de presentatie tijdens het openings MotoGP-evenement in Losail, Qatar in maart, heeft FIM-president Jorge Viegas in Mantova de belangrijke rol benadrukt die de Internationale Federatie binnen de MXGP-series speelt..
De FIM-president sprak de internationale media en genodigden zoals onder meer Youthstream President Giuseppe Luongo, Youthstream CEO David Luongo, FIM-bestuurslid / FMI-president Giovanni Copioli tot aan Mantova organisator Giovanni Pavesi toe. 

Over de inhoud van de toespraak: Thor!


De nieuwe FIM President legde uit dat het zijn doel is om de rol van de FIM naar de buitenwereld te verdedigen. Bovendien wil hij ook aan tonen hoe de FIM fundamenteel is voor het veilige en eerlijke verloop van het kampioenschap. Dit door het aanbieden van de FIM-diensten, de ondersteuning en het personeel.
De missie van de FIM binnen de MXGP is om de regels op te stellen, samen met de organisatoren. Om deze regels en evntuele sancties toe te laten passen door de FIM gedelegeerden.  De FIM  die ook verantwoordelijk is voor circuit-homologatie, de veiligheid inclusief alle medische aspecten, en het antidopingprogramma. De opdracht van de FIM omvat ook de opleiding van de officials, inclusief de wedstrijdleider, de wedstrijdsecretaris, marshals, de technische en milieu mensen. Deze belangrijke opleiding wordt gegeven via FIM-seminaries die worden gegeven door FIM-instructeurs over de hele wereld. Vaak zin er tussen de 100 a 120 van deze mensen aan het werk op een MXGP.
Er wordt speciale aandacht besteed aan de transformatie en de investeringen in het kampioenschap om de veiligheid en het ontwerp van de circuits te verbeteren. Dit wordt gedaan door vast personeel in dienst te nemen, die toezicht te houden op eventuele wijzigingen die nodig zijn. Een ander aandachtspunt is de medische kans. Bijvoorbeeld om hulp te bieden waar nodig na een ongeval.

Vervolgens kregen enkele FIM- sleutelefiguren de gelegenheid om zich voor te stellen. Achtereenvolgens kwamen aan het woord:
Antonio Alia Portelo (ESP) CMS-directeur
Ingo Partsch (AUT) - wedstrijdleider/CMS-lid
Jiri Sitina (CZE) - adjunct-wedstrijdleider/CMS-lid
Janika Judeika (LAT) - afgevaardigde/CMS Member
Andrew Summers (GBR) - technisch directeur/CTI-lid
Christopher Warren (GBR) - verantwoordelijke marshals/CMS-lid
Martin Syrucek (CZE) - medisch hoofd/CMI-lid
Dirk De Neve (BEL) - CMS-coördinator

Vertegenwoordigers van de FIM-administratie:
Tony Skillington (IRL) - CEO
Jean-Paul Gombeaud (FRA) - Directeur sport
Fabio Muner (ITA) - Directeur Marketing & Communicatie
Isabelle Larivière (FRA) - Communicatiebeheerder
Damiano Zamana (ITA) - Services Director

Jorge Viegas:  "Na mijn verkiezing was een van mijn doelen om de FIM herkanbaar te maken aan de buitenwereld. Ik wil ook de rol uitleggen die de FIM speelt in elk kampioenschap. Een eerlijk, veilig verloop dat wordt gegarandeerd door de inzet van onze dienste, door onze steun en door ons personeel. Ik heb het geluk dat ik kan rekenen op de steun van een team van zeer gemotiveerde professionals. Dat is de reden waarom ik deze persconferentie wilde organiseren, om deze mensen aan voor te stellen. Door onze nauwe samenwerking met Youthstream, promotor van het kampioenschap sinds 2003, en alle andere betrokken partners blijven we ijveren om de MXGP te behouden als de topklasse in off-road disciplines. "