MX World

15/05/2019 08:18 - geplaatst door Stingray

De aanloop naar Mantova was er een met hindernissen voor Jeremy Mantova.

Zijn verhaal en flink wat foto's treft U onder Thor.

Credits: Bavo, Motoblouz.

Zo raakte zaterdag pas bekend dat Van Horebeek zich na Arco di Trento operatief had laten helpen aan een schouderblessure. Waardoor hij dus met een serieuze trainingsachterstand zou starten in Mantova. Gelukkig had het team ondebroeken in reserve bij, want enkele Italiaanse snelle vingers hadden zijn outfit gestolen. Overigens, ook Max Anstie zat tijdelijk zonder helm.

Toch stond 'The Jerre' gemotiveerd aan de start. Helaas niet voor lang in de eerste reeks.

Van Horebeek: "Ik heb hard gewerkt om klaar te zijn na de operatie. De dokter vertelde me dat de revalidatie 6 weken in beslag zou nemen. Dat heb ik teruggebracht naar 4 weken. Ik ben natuurlijk geen 100 procent fit, maar ik wilde hier toch wat punten scoren."

"In de eerste reeks startte ik als vijfde. Het team heeft de motor echt top gekregen. Gasjer viel voor mij en nam me mee in zijn val. Hierbij heeft hij mijn koppelingskabel geraakt. Ik had dat niet opgemerkt en zo stond ik na een ronde te voet."

"In de tweede start lukte ik weer top vijf. In de tweede bocht maakte Coldenhoff een fout en botste ik tegen zijn achterwiel. Ik ben gevallen en moest achteraan herbeginnen."

Van Horebeek werd nog zestiende.