MX World

20/05/2019 09:27 - geplaatst door Stingray

De snelste wint niet altijd. Dat kan misschien van Agueda MXGP gezegd worden. Intrinsiek was Cairoli de snelste rijder van het hele veld. Maar hij was ook diegene die zich op twee minuscule foutjes liet betrappen. Dat volstond voor Tim Gajser om zijn gehavende blazoen wat op te smukken. Tim was de enige die in  het spoor kon blijven van Tony. Toen deze een keer de motor liet afslaan en een keer licht ten val kwam was de Sloveen er als de kippen bij om naar een dubbel reekszege  te zeilen. De verrassing van formaat kwam in Portugal van Arnaud Tonus. Hij zorgde er voor dat het feestje van teambaas Louis een verlengstuk kreeg naar de zondag met zijn eerste podiumplaats sinds twee jaar. Dik verdiend overigens, want hij moest nogal wat duels aan gaan. Onder andere met Jeremy Seewer en Clement Desalle, al deemsterde die in de slotreeks wat weg toen hij van de leiding werd verdrongen. Seewer die het best goed deed, maar laat ind e slotreeks ver werd terug geslagen.

Meer over de Belgen onder Thor.

We beginnen met Julien Lieber die twee degelijke reeksen neer zette. In de eerste reed hij gedurende de hele wedstrijd voor Desalle uit en die kreeg Julien niet te pakken. Vijf en zes coor de Kawasaki boys dus. Jeremy Van Horebeek was  als bijna laatste bij de eerste meting genoteerd, maar na een ronde zat hij vijftiende. Hij moest Arminas Jasikons laten passeren, maar rukte dan op naar de 12-de plaats. Kevin Strijbos gaf zelf toe dat hij de punch miste en eindigde net buitende punten, twee plaatsen voor Jeffrey Dewulf.

We zaten op het puntje van onze stoel toen Clement Desalle leidde voor Cairoli, Tonus en even later Gajser. Maar in de achtste ronde liet hij zich op enkele hodnerdenmeter inpakken door Cairoli én Gajser. Tony viel er even af en zo kwam Desalle terug op twee. Maar dat kon hij niet bolwerken. Tonus en Cairoli kwamen langszeilen en was het podium meteen buiten bereik. voro de verandering reed Lieber ook een foutenvrije tweede reeks. Hij zou negende worden, nadat hij ook Van Horebeek in plan liet. Jeremy werd twaalfde. Strijbos en De Wulf haalden de finish niet.

Toch was Cairoli niet zwaar aangeslagen, hoewel hij 'vergat' om Gajser te feliciteren na de slotreeks. Daar was ook geen reden toe, want de zes punten die hij nu toegaf waren fdlink wat minder dan de 26 stuks waarmee hij uit Mantova naar huis mocht rijden. Desalle loopt elf punten in op de derde man in de stand, Gauthier Paulin.