MX World

20/05/2019 09:42 - geplaatst door Stingray

Na de beklijvende kwalificatie van zaterdag maakte TK Olsen behoorlijk wat indruk. toch moest de Deen zondag de duimen leggen voor een superieure Jorge Prado Garcia. Olsen probeerde de schade wel te beperken, maar moest de 'Red Plat' aan het einde van de dag inleveren aan de piepe Spanjaard. Ondertussen is ook wel duidelijk dat Mitchell Evans  de overstap van Down Under niet voor niets heeft gemaakt. Zijn podium doet hem onder de mensen belanden. Henri Jacobi en Maxime Renaux maakten de top vijf rond. 

Geen Belgen voorin dus? Ja en neen, lees het verder onder Thor.

Jago Geerts en Brent Van doninck plaatsten zich zaterdag als elfde en zestiende in de kwalificatie. Geerts zou een puike eerste manche rijden. Die bracht hem van de zevende naar de derde plaats. Alles op schema dus. Maar een kapotte bril gevolgd door een pitstop en een aanrijding met Bas Vaessen  dwongen Jago tot opgave. Hij behoud wel zijn vierde plaats in de WK-stand.

Brent rateerde zijn eerste ronde en moest heel zwaar uithalen om nog flink terug te knokken tot een puntenloze tweeëntwintigste plaats. De herneming zou er heel anders uit zien. Op de razendsnelle baan reed hij van de negende naar de zesde plaats. Zijn beste resultaat van 2019.