MX World

20/05/2019 18:55 - geplaatst door Stingray

Louis Vosters is een tevreden mens. Dat durven we met zekerheid stellen. Afgelopen donderdag nam de ondernemer afscheid van zijn bedrijf Wilvo. In stijl en met - zoals ik over Louis denk - een paar cijfers achter de komma voor de details. Ik stond niet alleen met die mening. Want enkele sprekers lieten verstaan dat als zij dachten dat ze aan 100 procent met hun product zaten, dan kon Louis altijd nog wel een paar procentjes extra toe voegen. Meer dan 600 genodigden genoten van een formidabel zakelijk afscheid. Dat feest werd gevierd in een enorme bedrijfshal die spectaculair was omgetoverd in een poepsjieke evenementhal. Louis verwelkomde met zijn vrouw iedereen. Catering, animatie, aankleding, je kon alleen maar met bewondering kijken en genieten. Topanimatie ook met Guus Meewis, Ellen ten Damme en haar mini-klassieke orkest en voor de fuifnummers de betere popband om de avond af te sluiten.

Maar Louis is nu bedrijfsleider af, en begint aan een nieuw hoofdstuk: manager van een motorcross team. Full time om te beginnen. Zelf Yamaha Europe topman Eric de Seynes stak zijn bewondering niet onder stoelen of banken. "Het Wilvo team is mooier en beter uitgerust dan onze factory teams," zo besloot de Seynes zin speech.

We hebben geen glazen bol. Maar we horen wel eens iets. Wedden dat we vandaag of morgen groot nieuws krijgen over het Wilvo Yamaha MXGP-team.

Lees verder onder Thor

Credits: Yamaha, Stingray.

Wilvo is al een semi fabrieksteam. En donderdag had Louis er nog geen gedacht van dat zijn mannen het feest nog zouden rekken tot op het podium in Agueda. Niet van de nummer drie in het WK,  Gauthier Paulin, en ook niet van Arnaud tonus. De Zwitser reed zondag zijn op een na beste GP ooit denk ik. Tonus leek murw gereden te worden door Jeremy Seewer. Maar tot die andere Zwitser zijn grote verbazing sloeg Tonus keihard terug en werd derde. Hij werd geen klassieke eendagsvlieg want ook in de tweede reeks speelde hij dat truukje klaar. Meteen een eerste podium voor Tonus na een vol jaar sukkelen. De twee winnaars, Arnaud en Louis vielen mekaar ontroerd in de armen.

Paulin kende wat pech en viel vroeg in de eerste reeks. Hij zou het nog kunnen keren en werd vijftiende. In de slotreeks deed hij echt mee en werd vijfde.

Arnaud Tonus: "Wat goed om terug op het podium te staan. Ik kan het nauwelijks onder woorden brengen. Ik ben dankbaar, echt dankbaar. Voor mijn team, voor Yamaha, voor alle mensen die achter me bleven staan in het donkerste van mijn loopbaan. Derde worden is zo cool hier. Vooral omdat ik er echt voor moeten vechten heb. Ik passeerde en werd gepasseerd. Dat maakt het resultaat zoveel mooier."

Gautier Paulin: “Op papier is het resultaat niet wat ik verwacht had. Het geeft mijn mogelijkheden niet weer. Zaterdag ben ik gevallen en zo werd ik vanmorgen behoorlijk stijf wakker. Ik was als vijfde weg, maar ik viel in de derde bocht. Daarbij belandde ik onder mijn motor. Op een baan als Agueda is het moeilijk terug komen. Ik heb voor de vijftiende plaats moeten vechten. In de tweede reeks werd ik vijfde. Nie wat ik wilde maar ik kom hier gezond weg. Volgende week willen we uitpakken."