MX World

31/05/2019 13:41 - geplaatst door Stingray

Op de Utrechtse heuvelrug heeft Roan van de Moosdijk goed gescoord tijdens de derde wedstrijd van de KNMV Dutch Masters of Motocross. De 18-jarige crosser werd vierde en derde op ‘Circuit Kwintelooyen’ waarmee hij dus op het podium mocht klimmen. Na drie van de vier wedstrijden heeft Henry Jacobi de leiding van het kampioenschap in handen. De Duitser werd de eerste manche tweede maar later op de middag wist hij een vijfde plaats uit de strijd te slepen. Adam Sterry kende een pittige dag, hij werd achtste. De overwinning ging naar Jago Geerts, hij won beide manches en de Belg heeft 17 punten achterstand op Henry.

Meer onder Thor.

Credits: Huub Munsters.

In de tijdtraining heeft Roan lang de snelste tijd in handen maar uit eindelijk moet hij genoegen nemen met de tweede tijd. De beste Kawasaki tijdens de eerste manche over 30 minuten en een ronde is Henry. De 22-jarige Duitser komt goed uit de start en weet de eerste ronde achter Geerts te volbrengen. De eerste helft van de wedstrijd kan het tempo van de leider worden gevolgd maar later neemt deze toch afstand. Henry neemt geen risicos en stuurt zijn Motul-gesmeerde KX250F naar een tweede plaats. Roan heeft zo’n twintig minuten de derde plaats in handen maar Watson heeft een beter tempo te pakken en de Brit neemt de derde plaats over. De Eindhovenaar komt op een keurige vierde plaats over de finish en is daarmee de beste Nederlander. Adam komt in de top tien uit de start om zich vervolgens op te werken naar een zesde plaats. Door een foutje gaat er in de laatste tien minuten van de wedstrijd een positie verloren en de crosser uit Walsh wordt als zevende afgevlagd.

De tweede manche is Roan direct in de kopgroep te vinden. De benjamin van het Zuid-Hollandse team komt als derde uit de eerste ronde om even later de tweede plaats van Vialle af te pakken. Daarna is het een copy van de eerste manche want na twintig minuten vind Watson de aansluiting en weet de Brit zich te verbeteren. Roan komt als derde over de finish en ook in het dagklassement wordt de Leatt-geklede crosser keurig derde! Henry vecht als een leeuw voor de belangrijke punten. De vriendelijke Duitser heeft geen goede start gehad en is even gevallen en daardoor komt hij als zeventiende uit de eerste ronde. Als een warm mes door de boter werkt hij zich naar voren en halverwege de wedstrijd passeert hij teamgenoot Adam voor de achtste plaats. De voorgangers komen in beeld voor Henry maar de achterstand lijkt te groot. Op een indrukwekkende manier worden er in de laatste ronde nog twee plaatsen goed gemaakt waardoor Henry dus vijfde wordt in deze spannende wedstrijd! Adam zit niet lekker in de wedstrijd en komt niet verder dan de negende plaats.