MX World

31/05/2019 15:09 - geplaatst door Stingray

De toonaangevende EXC-serie van KTM is op 20 mei in Bassella, Spanje, radicaal verbeterd met de introductie van de nieuwe generatie voor modeljaar 2020. KTM's nieuwe enduro-lijn is volledig READY TO RACE met de toevoeging van deze nieuwe 2-takt- en 4-taktmachines in de premium KTM SIX DAYS-serie en de special edition KTM 300 EXC TPI ERZBERGRODEO. Al deze motoren zijn klaar voor de meest extreme uitdagingen.

Meer onder Thor. 

Deze grensverleggende KTM-enduro's zijn in samenwerking met onze helden van het Red Bull KTM Factory Racing-team ontwikkeld op basis van hun ervaring op de zwaarste beklimmingen, het ruigste terrein en de diepste moddersporen. De line-up voor 2020 omvat onder andere het nieuwe KTM 150 EXC TPI-model, dat is goedgekeurd voor weggebruik volgens de Euro 4-normen, de KTM 250 EXC TPI en KTM 300 EXC TPI 2-takters, en de KTM 250 EXC-F, KTM 350 EXC-F, KTM 450 EXC-F en KTM 500 EXC-F 4-taktmotoren.

Deze serie EXC-modellen van KTM bouwt voort op de vele technologische ontwikkelingen die KTM de afgelopen jaren in zijn enduro-machines heeft geïntegreerd en bevat dus de jongste innovaties. De enduro’s van modeljaar 2020 zijn voorzien van nieuwe motoren, die zowel efficiënter als zeer krachtig zijn, een opnieuw ontworpen chassis met verbeterde WP XPLOR-ophanging, verbeterde rijeigenschappen, nieuw bodywork, een nieuw luchtfilterhuis, een nieuw koelsysteem en nieuwe uitlaatsystemen. In combinatie met het hoogwaardige NEKEN-stuur, de Brembo-remmen, de No-Dirt-voetsteunen en de CNC-gefreesde naven met Giant-velgen, allemaal standaard geïnstalleerd, zorgen deze elementen ervoor dat KTM met het EXC-modeljaar 2020 de best presterende en meest extreme enduro-motoren op de markt brengt.

De iconische SIX DAYS-modellen van KTM bieden verder een premium onderdelenpakket, waardoor deze enduro’s van wereldklasse alom worden gezien als de beste wedstrijdmotoren van het moment. Bij het ontwerp van de SIX DAYS-modellen is volop rekening gehouden met de International Six Days Enduro-evenementen. Deze modellen belichamen alles wat de enduro-sport zo geliefd maakt en zijn, ten opzichte van de standaard EXC-modellen van KTM, extra uitgerust met een breed assortiment aan slim ontworpen KTM PowerParts.

Bovendien kondigt KTM vol trots de ultra-prestigieuze KTM 300 EXC TPI ERZBERGRODEO-motor aan, in een beperkte oplage van 500 exemplaren, die is ontwikkeld als eerbetoon aan het legendarische Oostenrijkse ‘hard enduro’-evenement dat zijn 25e jubileum viert. De lange lijst extra READY TO RACE-onderdelen en het exclusieve grafische ontwerp maken deze speciale editie de ultieme motor voor extreme tochten.

“De lijn nieuwe EXC-enduro-modellen van KTM is overal op voorbereid. De EXC-modellen van KTM moeten bestand zijn tegen de meest extreme omstandigheden, omdat wedstrijden als de World Enduro Super Series zowel klassieke enduro-races als enkele van de zwaarste evenementen ter wereld omvatten. Deze toonaangevende enduro-lijn blijft zich in rap tempo ontwikkelen, dankzij de inzet van ons wereldwijde R&D-team, waarvan de leden zelf ook graag rijden en dus begrijpen wat onze klanten willen, en natuurlijk ook dankzij onze Factory-rijders, die onze motoren in ultieme duurzaamheidstests tot het uiterste uitdagen. De EXC’s van KTM voor modeljaar 2020 bouwen voort op een waardevolle traditie en vormen daarin een nieuwe generatie met de laatste innovaties, geschikt voor zowel de beginnende enduro-rijder als de ervaren professional”, vertelt de Senior Product Manager Offroad van KTM, Joachim Sauer.

Om de nieuwe lijn EXC-modellen van KTM optimaal te laten presteren, heeft KTM de collectie kwalitatief hoogstaande KTM PowerParts verder uitgebreid, zodat rijders hun machines naar wens kunnen aanpassen en hun grenzen kunnen blijven verleggen. Ook is er voor KTM-enduro-fans een verscheidenheid aan motorkleding, bescherming en casual kleding verkrijgbaar in de KTM PowerWear-collectie, zodat zij altijd READY TO RACE zijn, niet alleen tijdens het rijden, maar ook daarvoor en daarna.

De motoren zijn vanaf juni leverbaar via de erkende dealers. Ga voor meer informatie naar www.ktm.com.