MX World

01/06/2019 09:32 - geplaatst door Stingray

Onze “MCLB-piloot in de kijker” is een echt ‘late roeping’. Hij begon met crossen in 2015. Het jaar daarop nam hij een vergunning op 22-jarige leeftijd. Cisse Haelewyn is geboren op 23 mei 1994, en is er 25 geworden. Hij is woonachtig in Lichtervelde. Cisse is de zoon van Geert en Els Maes en de vriend van Jana Vermote. Beroepshalve is hij vrachtwagenchauffeur bij Destrans.
Cisse is lid van de vereniging MC Avanti, de club van de best gekende familie Priem uit Lichtervelde. Hij rijdt op een Husqvarna bij de Nieuwelingen Open A met nummer 57.
We laten Cisse zijn crossverhaal doen, onder Thor.

Credits: Guido Allewaert, Gino Coghhe.

“Als kind heb ik een PW50 gekregen van mijn ouders, maar deze interesseerde mij toen niet. Deze werd kort daarop terug verkocht. Toen ik wat ouder werd begon de interesse in de motorcross toch aan te wakkeren, vooral ook omdat mijn ouders goed bevriend zijn met de familie Priem. We gingen vaak kijken naar de wedstrijden van Manuel, toen die GP’s reed. Ik ben fan geworden van Manuel en de motorcross. Op mijn 20-ste heb ik een supermotard gekocht. Na wat rijden op de openbare weg hebben we ons gewaagd op het circuit van Mettet en we hadden de smaak te pakken."

"Om wat beter te worden op de off-road gedeeltes besloot ik een crossmotor aan te schaffen. Ik amuseerde mij veel meer op de crossmotor en werd de supermotard verkocht en we waren vertrokken in de crosswereld. Toen ik begon te crossen ging ik mee op stage met Manueel Priem en Jurgen Wybo. Ik kreeg de kans om aan te sluiten bij MC Avanti en daardoor ben ik bij MCLB terecht gekomen. In 2015 reed ik mijn eerste wedstrijd te Beernem bij de Vrijetijdsrijders. Mijn eerste jaar heb ik niet zoveel wedstrijden gereden, maar vanaf 2016 heb ik mij een jaarvergunning bij MCLB aangeschaft en gestart bij de Nieuwelingen."

"In mijn korte carrièrre heb ik toch al één titel behaald, namelijk het ‘Herfstkampioenschap’ in 2018 bij de Nieuwelingen MX1. Dit jaar werd ik Vlaams Kampioen te Galmaarden. Door mijn werk kan ik weinig trainen. Vroeger lukte dat meestal op woensdag maar nu niet meer. Ik probeer regelmatig fysieke trainingen te volgen bij Yente Dourte, maar ook dat lukt eigenlijk te weinig. Hopelijk kan ik het ganse seizoen afmaken, wat vorige jaren niet lukte door blessures in april. Ik kon pas in de zomermaanden opnieuw beginnen. Het is zeker de doelstelling om met de finale te Hamme-Zogge op het podium te staan van het BK."

"Graag langs deze weg een ‘dank u wel’ aan de mensen rondom mij die er elk weekend zijn om mij te steunen: mijn vriendin en moeder zijn er altijd bij, alsook Franky en Geert om mijn motor klaar te zetten. Ook dank aan Manuel Priem en Jurgen Wybo voor hun begeleiding met tips en goede raad, en de kans die ik krijg om in hun clubkleuren te rijden.”