MX World

02/06/2019 11:30 - geplaatst door Stingray

Diverse Belgen reden vrijdagavond de klassieke nachtcross in Kleinhau.

Heel veel reeksen, onvolledige uitslagen, maar toch proberen we U een overzicht mee te geven onder Thor!

Foto Tom Van Loon, credits Stephanie Verbraeken.


Zo was de eerste winnaar meteen een Belg.

Steven Peeters haalde het bij de Twin Shocks Pré 83 - 50.

Ja, de klasse indeling is niet altijd zo eenvoudig uit te leggen. Wel bij de Pré 1978 motoren waar Patrice Thioux en Eddy Nuyts de reeksen verdeelden maar waar de gewezen Europese dubbelkampioen (solo én zijspannen) met de bloemen naar huis mocht.

Een ereplaats was er voor Dirk Paridaens in de Twin Shocks Pré 83 +50.

Bij de Post 78 motoren behaalde Bjorn Verdoodt twee keer een vierde plaats. Maar een totaalstand was er niet te vinden. Bjorn werd wel klasse winnaar.

Bij de 4-takt zijspannen +55 sleepten Jef Van Loo en Cor van de bijl een vierde en zesde plaats uit de brand. Wie de geschiedenis van Jef kent, die weet dat dit een enorme prestatie is.

Heel vele Belgen in de klasse Post 1994 +42 met de eindzege voor Laurent Lacasse voor Thomas Adriaensse. Nicolas Stampaert werd derde voor Mario Follon en Jan Blancquaert. Nog net in of buiten de top tien: Kris Verhaegen 10/9 en Lu Swaans 14/12.

De prestigieuze klasse Post 1994 -42 gaf winst aan Tom Van Loon voor Kristof Peeters. Jelle Verbruggen werd vierde voor Ake Hens.

Geen zijspanwinst maar wel dikke uitslagen in de Zijspanklasse. Jan Hendrick met een gelegenheids copiloot werd tweede, Goeyvaerts-Martens derde en Sabrina Van Calster met Van Halen  vierde.

In de gewone interklasse werd Glenn Bielen derde en Steve Dosquet zesde.