MX World

05/06/2019 09:09 - geplaatst door Stingray

Antonio, Tim en Co: er komt zondag een sterke crosser mee spelen in het WK-debat. Gisteren kregen we al een hint gezienn Herlings op de entry list stond. Vandaagf bevestigd KTM formeel dat Jeffrey zondag achter het starthekken staat in Orlyonok.

Meer onder Thor.

Credits: KTM.

Herlings hernam donderdag en zondag de competitie met twee tweede plaatsen in Rhenen en Möggers. Dat waren zijn eerste wedstrijden na zijn voetblessure opgelopen in januari.

Het seizoen 2018 evenaren zal niet meer mogelijk zijn. Herlings  won 17 GP's, stond 19 keer op het podium en won 33 van de 38 reeksen. Schiet niet op de pianist, maar bij mijn weten is dit een nooit eerder vertoond superseizoen geweest. Is het ironie dat hij momenteel 84 GP-zege's telt?

 

Jeffrey Herlings: “Ik rij nu drie weken met de motor en het gaat goed. Ik trek naar Rusland met een heel andere ingesteldheid als gewoonlijk. Het is de eerste van drie wedstrijden op een rij en die drie weken zijn belangrijk voor de conditieopbouw voor de rest van het seizoen. Ik reed twee nationale wedstrijden. De snelheid was er wel maar ik werd er geconfronteerd met zaken die de kop opsteken na een blessure: opgepompte armen en wat onwennig rijden met anderen. Het zal nog zwaarder worden met de toprijders erbij in Rusland. Ik heb geen resultaat voorogen. Ik zal mijn best doen en ik zal tevreden zijn met iets tussen de vijfde en de tiende plaats. Maar ik moet realistisch blijven. Als we naar het zanderige Letland gaan kunnen we het misschien anders bekijken."