MX World

06/06/2019 14:46 - geplaatst door Stingray

Motorcross en enduro: de een zegt een wereld van verschil, de ander zegt dat ze sterk op mekaar gelijken. Wij treden mening twee bij. Uiteindelijk wordt het verschil toch gemaakt in de specials, terwijl je de rest kan leren in de enduro sport. Onder Thor een verslag van Mathias Van Hoof.

Maar eerst geven we mee dat we twee Belgen aan troffen in de top 250 van de Erzbergrodeo. De race werd ge wonnen door Graham Jarvis. Andy Truyts eindigde op de 100ste plaats en Joey Smet treffen we op plaats 220. Wie de beelden zag zal zich onvermijdelijk aansluiten bij de 'chapeau' voor de twee Belgen.Ondertussen blijft Mathias Van Hoog enduro's winnen. Dit keer in Saint-Hubert. Afgelopen weekeinde wist Mathias de wedstrijd voor het BK enduro bij de Inters te winnen. Na Rocroi en Epernay, de derde zege op rij. 

Naar analogie van het WK in 2015 dat eveneens daar in het Zuiden van België werd verreden, stonden opnieuw 3 prachtige proeven op het programma: een zeer technische extreem proef op en rond een steengroeve, en 2 specials in lijn, in en rond de bossen van het kleine dorpje in de Ardennen. Deze proeven waren zeer technisch, met klimmen en dalen, gevarieerd en tevens moeilijk. Een échte Enduro, met 4 lange rondes en meer dan 7 uur rijdtijd, dus een WK waardig waar het kaf van het koren werd gescheiden.

Vanaf het begin ging Van Hoof voor de volle winst. Hij gaf zijn 350 BETA direct de sporen en stond meteen bovenaan. Samen met collega Warengehien werd nog even van plaats gewisseld, maar vanaf proef 3 nam Van Hoof het commando over en bouwde zijn voorsprong uit. Ondanks de zwoele lucht en hoge temperatuur van om en bij de 30 graden, gaf de Kempenaar geen duimbreed toe, en gaf daarmee de leiding niet meer uit handen.

“ Het was best wel zwaar, en heel technisch. Deze moeilijke, zware proeven liggen me heel goed. Dit had ik niet verwacht, een heel ander parcours, heel andere omstandigheden, heel technisch, maar telkens was ik de snellere van alle Inters. Zelfs samen met de Prestige klasse zou ik nog 4e scratch geworden zijn. Deze wedstrijd telde ook mee voor het ONK en daardoor waren alle Nederlandse toppers aanwezig. Ik was in 6 van de 9 proeven de snelste en voor alle (meestal) snellere Nederlanders. Ongelooflijk, ik ben héél gelukkig sta met 19 punten voorsprong aan de leiding in het kampioenschap. Maar het seizoen is nog lang, tot in Oktober en ik zal blijven vechten voor elk punt.” aldus de zéér gelukkige Van Hoof.