MX World

08/06/2019 21:33 - geplaatst door Stingray

We zullen het nooit weten of Romain Febvre (Yamaha)mee voor de titel was gegaan zonder zijn enkelbreuk. Feiten zijn feiten: de Fransman won in Rusland opnieuw de kwalificatie zoals hij dat deed in de eerste GP in Argentinie. Hij leidde van start tot finish. Kopstart voor Clement Desalle (Kawasaki), maar die werd onmiddellijk gecounterd door Febvre. Dan een vroege val voor Red Bull KTM Jeffrey Herlings. In de eeste tien minuten scheiden Febvre en Desalle zich af. Achter hen schudden Gauthier Paulin (Wilvo Yamaha), Tim Gajser (JRC Honda) en Antonio Cairoli (Red Bull KTM) het kaf van tussen het koren.  Vlak voor het kwatier was  het beste bij Desalle er af, en die werd dan ook heel gemakkelijk gepasseerd door de drie achter hem. Even later kwam Cairoli ten val, en Desalle kon niet anders dan de berm in duiken. Drie ronden voor tijd vond Gasjer het welletjes. Hij had zowat alle noppen van Paulins's achterwiel gesorteerd, genummerd en van buiten geleerd en op het einde van de rijtijd kon hij eindelijk de tweede plaats veroveren. Anstie en Seewer werden vier en vijf, profiterende van het euvel van Cairoli en Desalle, die nog zesde werd. Dertien, vijftien en zeventien was de uitslag van Van Horebeek, Strijbos en Lieber.

Credits: MXGP.COM