MX World

26/06/2019 08:48 - geplaatst door Stingray

Na afloop van de Duitse GP - die hij overigens won - tekende Jorge Prado Garcia een contract dat hem met KTM verbind tot en met het seizoen 2023.

De achttienjarige Spanjaard die al een poos in België verblijft is ontegensprekelijk een van de grootste talenten in de MX. Prado debuteerde in de MX2 in 2016 om in 2018 de wereldtitel te veroveren, nota bene in zijn tweede seizoen.

Meer onder Thor, credits KTM.

Prado won dit seizoen 9 van de 10 GP's die hij betwiste. Mocht hij dit jaar overnieuw wereldkampioen worden, dan komt hij in dezelfde galerij terecht als Marvin Musquin en Jeffrey Herlings, die ieder ook met succes hun titel verdedigden. Maar hij zal dan wel - als de regels ondertussen niet veranderen - naar de MXGP moeten overstappen in 2020.

 

Jorge Prado: “KTM steunt me vanaf het ogenblik dat ik begon met crossen en ik mijn eerste wereldtitel veroverde in de 65cc.  Ze hebben mij een leuk voorstel gedaan om de MXGP-klasse te rijden. Want als ik dit jaar wereldkampioen wordt moet ik over  stappen op de 450. De deal ging als vanzelf. Ik ben blij dat ik nog vier jaar kan blijven, en dat gevoel lijkt wederzijds. Ik werk al een tijd met Claudio De Carli. Dit is de omgeving waarin ik wil blijven en leren. Hij heeft zoveel ervaring en ik ben er van overtuigd dat het een goede stap is naar de 450. Ik heb een geweldig team achter mij. Ik denk niet dat het makkelijk is om een beter te vinden."

Claudio De Carli: " In de MX mag je niks voetstoots aannemen. Daarom is het voor ons bevredigend dat we met de hernieuwing van Prado's contract verder kunnen bouwen op de weg die we bewandelen. Want dat vertrouwen van Jorge bewijst dat we in de goede richting zitten. De continuïteit bewijst dat we een hechte groep hebben. Met Jorge krijg ik de kans om met een jonge rijder te werken. Dat was altijd mijn prioriteit. Ik dank KTML hiervoor. De afgelopen jaren hebben we fijn samengewerkt met Jorge. Toegewijd, en altijd met de glimlach ook  al was het af en toe wat moeilijker. Het is een fantastische jongen en hij verdient al zijn succes."

 

Robert Jonas, KTM vicepresident Offroad: “Jorge is een KTM-rijder vanaf het begin. Het is speciaal en bewonderenswaardig om hem naar de top te zien evolueren. De verdienste daarvan ligt bij Claudio en Davide De Carli, Tony Cairoli en de crew van het team. Zij hebben Jorge geholpen om topresultaten te realiseren. We wisten dat hij het in zich had. Het nieuwe contract? Fluitje van een cent, het was gewoon iets wat beide partijen wilden dat er gebeurde."