MX World

28/06/2019 12:42 - geplaatst door Stingray

De blessurelast noopt bij Kawasaki tot ingrijpen. Met zowel Clement Desalle, Julien Lieber, Alessandro Lupino en Evgheny Bobryshev aan de kant is gifgroen maar zwak vertegenwoordigd in de MXGP-klasse.  Daarom is de transfer van Tommy Searle naar het Kawasaki Racing Team  tegelijkertijd een feit en geen feit. Want Searle rijdt op Kawasaki. Dat hij nu de beschikking krijgt over fabrieksmateriaal kan een stap vooruit zijn voor de Brit, die tot nog toe enkel in het Maxiss kampioenschap potten breekt.

Afijn, we gunnen het Tommy  en we hopen met hem dat hij het niveau van zijn MX2-periode terug kan bereiken. De overstap naar fabrieks materiaal is voorzien voor Loket.

Lezen we hier tussen de lijnen door dat een reis naar Indonesië niet zo evident is?

Lees verder onder Thor.

Tommy Searle: “Ik ben blij dat ik de gelegenheid krijg om voor het Monster Energy Kawasaki Racing Team te gaan rijden. Ik dank iedereen voor de steun. Ik ga keihard werken in de komende weken om klaar te zijn voor de Tsjechische GP. Bovendien wil ik de Britse titel behalen, als dank voor Kawasaki en BOS.

Steve Guttridge (Kawasaki Europe Racing Manager): "We begonnen het seizoen  met zes competitieve rijders op Kawasaki. Na Duisland blijft er nog een over; Het is een harde sport. Het BOS team schakelde dit seizoen over op Kawasaki. Tommy Searle heeft veel feedback kunnen geven om de motor te ontwikkelen. Het bewijs dat de motor en vooral de BOS-vering op punt staat  volgt uit het gegeven dat Searle leider is in het Britse kampioenschap. We laten hem pas in Loket op fabrieksmateriaal starten om hem de gelegenheid gever hier aan te wennen."