MX World

01/07/2019 09:44 - geplaatst door Stingray

Op en 6 en 7 juli is circuit de Herikerberg in Markelo weer het strijdtoneel voor de beste zijspancrossers ter wereld. Dat weekend wordt ronde 8 om het Wereldkampioenschap zijspancross verreden. Een kampioenschap dat dit jaar ongekend spannend is, met momenteel 2 Nederlandse combinaties in de top 3 in de WK stand. Etienne Bax en Kaspars Stupelis voeren de lijst aan met de huidige wereldkampioenen Marvin Vanluchene en Ben van den Bogaart op een tweede plaats en Achterhoeker Koen Hermans en Nicolas Musset op een derde plaats.

Meer onder Thor!

Ook wordt er veel verwacht van de andere Nederlandse teams, waaronder Van Werven - Beunk, Keuben - Rietman (Holten) en de Belgen Dierckens - Bax en Sanders - Kunas. De GP in Markelo zal ook de terugkeer betekenen voor Julian Veldman uit Kampen op GP niveau, die na een polsblessure zijn comeback maakt.

Worden ze in Markelo een beetje chauvinistisch? Gemakshalve maken ze van Vanluchene een Nederlands team. Ach, het is ze gegund. Bedoeling is natuurlijk wel dat de Nederlandse zijspansupporters zaterdag en zondag massaal op de afspraak zijn. Voor de Belgen is het ook een leuk ritje, nar een van de mooiste regio's van Nederland. En sinds de aanpassing van het stadiongedeelte is de zichtbaarheid met een hele grote factor toe genomen. Tenzij je ergens lekker onder de bomen de spannen door het bos wil zine knallen.

Wat kunnen we tegenover het Nederlandse promopraatje zetten? Dat is niet niks. In de top vijf van de WK-stand staan liefst drie Belgische (sic!) teams. Ik neem het dus vor hen op. Voor Vanluchene-van den Bogaart wordt het een psychologisch treffen. De afgelopen GP's werden ze in het verweer gedrongen door de WK-leiders Bax-Stupelis. In Kivioli raspten ze twee puntjes van de achterstand weg, maar de kloof van 25 punten blijft bestaan. Bovendien is er druk langs achter door Hermans-Musset die op 13 punten van de wereldkampioenen volgt. Maar het zou me niet verbazen mochten Dierckens-Bax en Sanders-Kunnas hier een belangrijk woordje in mee praten. We tellen op de entry list (HIER KLIKKEN) liefst 12 Belgen, hetzij rijders, hetzij bakkenisten.

In het bijprogramma zal zaterdag de NK zijspannen staan en op zondag de ONK Quad Masters. De wedstrijden beginnen op zaterdag om 11:30 uur en op zondag om 11:50 uur. Het hele wedstrijdschema kan je HIER terug vinden.

Of je kan ook gewoon naar de website van Ons Genoegen Markelo surfen. Daar staat alles op!

 
We hopen jullie 6 en 7 juli allemaal te mogen verwelkomen op ons prachtige circuit de Herikerberg.