MX World

30/06/2019 18:58 - geplaatst door Stingray

Sorry, bij ons eerste rapport over de ADAC Mölln hebben wij ons gebaseerd op foute uitslagen. Niet gezien, kan gebeuren. Oprechte excuses. Dus we hopen dat het dit keer beter lukt.

Het is dus wel degelijk Tanel Leok die in de herfst van zijn carrière won in Mölln. In de finale versloeg hij Jeffrey Dewulf en Jens Getteman. Getteman die de eerste reeks had gewonnen voor Leok moest zo vrede nemen met het zilver. Het heroptreden van Calvin Vlaanderen werd beloond met Brons. Jerremy Delince werd achtste in de eindstand. en Dewulf? Die werd pas elfde want Jeffrey was in de eerste manche uitgevallen. In de stand telt Getteman 10 punten achterstand op Leok.

De overige reeksen? Thor!

Sacha Coenen, archief.



Jeremy Sydow die zich ook in het EK toont won de  Youngster (MX2) klasse. De basis legde hij met de zege in reeks een en een derde plaats achter Mikkel Haarup en René Hofer in de tweede reeks. Dat was voldoende om Haarup en Bastian Bogh Damm achter zich te houden. Cyril Genot puntte een 9/12-score en werd negende algemeen. Nog in de eindstand: 23 Jarni Kooij en 40 Romain Delbrassine. Hofer, die slechts een punt pakte inde openingsreeks blijft leider, al wordt het verschil met Bogh Damm kline. Genot deelt de derde plaats met Sydow.

Liam Everts, op het eerste zicht de enige Belg in de 125 cc werd zesde middels een 7/8-score. De buit voorin werd verdeeld door Simon Längenfelder voor de Rus Maksim Kraev en de Zwiters Mike Gwerder. Ook mannen die in de EK's hun mannetje staan. In de stand zakt Everts naar de vierde plaats. Längenfelder die slechts één reeks uit handen gaf is leider, Liam vierde.

We sluiten af met de 85 cc. Dat leverde een Belgische zege op voor Sacha Coenen die er in slaagde om Edvards Bidzans te verslaan met Andreas Krogh Jensen op de derde plaats. Broer Lucas Coenen zette een 12de stek neer en dat was vier plaatsen beter dan Yoran Moens. Coenen staat nu derde in de stand aangevoerd door Bidzans. Hij volgt op 3 punten van  Julius Mikula.

Alle uitslagen: HIER KLIKKEN.