MX World

02/07/2019 09:36 - geplaatst door Stingray

Het supercross-circuit van Fontaine stond reeds voor de tweede maal op het programma van het Noord-Franse FFM-kampioenschap. De zesde proef voor dit kampioenschap is uitgedraaid op een compleet Belgisch podium. Alleen in de Superfinale kon de Fransman Sabry Ghembala een zege pakken na mechanische problemen van Killigan Delroeux.
In de 85 cc-klasse heeft Noah deboutez een superzaak gedaan want de Belgische kampioen was de beste in Fontaine voor Hugo Stiennes en Ethan Franzoni. Daarmee neemt hij de leiding over in het kampioenschap van Stephane Vasseur die een ware rotdag meemaakte.

Meer onder Thor!

Foto: Jochen Walckiers, credits FB.


In de 125 cc-klasse lieten de Fransen zich niet verrassen want Lambert Garro pakte hier de zege. Emiel Soens werd ondanks een val in de eerste ronde nog mooi vijfde en Wouter Dormont tikte als zevende aan. In de MX2-klasse domineerde Matteo Puffet de beide reeksen tot wanhoop van de thuisrijders. Yann Demeulemeester bleef ook regelmatig als zesde terwijl ook Kevin Tamo voor het eerst de top tien binnendook.
In de koninginneklasse gingen de Fransen volledig kopje onder want Killigan Delroeux won de beide reeksen voor Jochem Walckiers en Gaetan Minique. De volledige top zeven werd trouwens Belgisch met verder Mathieu Vanderbeke, Donny Schmidt, Kevin Manege en Quentin Wester. Op 14 Juli gaat de voorlaatste proef door op het kasteelcircuit van Le Quesnoy.
Results:
85 cc 1.Noah Deboutez (B) 2Hugo Stiennes (B) 3.Ethan Franzoni (F) 4.Bryan Maes (B)
125 cc : Lambert Garro (F) 2.Olivier Ferraux (F) 3.Rodolphe Catelain (F) 5.Emiel Soens (B) 7.Wouter Dormont (F)
MX2 : 1.Matteo Puffet (B) 2.Antoine Fondu (F) 3.Yann Maguerre (F) 6.Yann Demeulemeester (B) 10.Kevin Tamo (B) 13.Lowie Soens (B) 21.Anais Nowakowski (B)
MX1 : 1.Killigan Delroeux (B) 2.Jochem Walckiers (B) 3.Gaetan Minique (B) 4.Mathieu Vanderbeke (B) 5.Donny Schmidt (B) 6.Kevin Manege (B) 7.Quentin Wester (B) 16.Frank Rouggraff (B) 23.Jason Franssen (B)
Superfinale : 1.Sabry Ghembala (F) 2.Killigan Delroeux (B) 3.Mathieu Vanderbeke (B) 4.Jochem Walckiers (B) 5.Gaetan Minique (B) 6.Donny Schmidt (B)