MX World

06/07/2019 18:36 - geplaatst door Stingray

21 stonden er aan de start van de kwalificatie MXGP. Trek er daar gerust zeven van af, want wie op een rondje van 1.35  er in slaagt om daar 22 seconden langer over te rijden die mag in een liefhebbersbond zelf zijn klasse uit kiezen. De top drie lag vroeg vast toen na 2 ronden een herboren Max Anstie de derde plaats van Arnaud Tonus in pikte. Voorop draafden Tim GAjser en Glenn Coldenhoff. Het waren de Standing Construct rijders die er zelfs in slaagden om de slotminuten te kleuren met Anstie die toch de tweede plaats in pikte. Tonus werd nog gepasseerd door Romain Febvre maar bleef wel Jeremy Seewer en ploegmaatje Gauthier Paulin voor. Van Horebeek zat aanvankelijk mee voorin, maar raakte na half wedstrijd in een neerwaartse spiraal en finishte als elfde.

Max Anstie toonde zich weer eens van zijn beste kant. Credits: mxgp.com