MX World

07/07/2019 19:43 - geplaatst door Stingray

De enige die winst kon boeken was Jed Beaton van het Rockstar Energy Husqvarna factory tem. De 14 reed van de achtste naar de vijfde plaats. Maar vooraan was er dus niks gebeurd toen Jorge Prado Garcia, Tom Vialle, Maxime Renaux en Calvin Vlaanderen de vier eerste plaatsen bezetten. Brent Van doninck werd achtste. Jago Geerts daarentegen was niet zo goed gestart en kwam ten val toen hij toch vijfde zat. Met een verbogen Yamaha moest hij opgeven.

Hij zou wel de tweede reeks flink kleuren toen hij in de tweede ronde samen met TK Olsen Tom Vialle van de leiding verdreef. Prado was eens niet bij de les en zakte zelfs terug in de ranking. Maar in de tweede koershelft nam hij de draad weer op. Toen leider Geerts zijn voorwiel zag weg breken lag Prado al derde en even later bleek Vialle ook geen partij. Geerts beperkte de schade dit keer en werd vierde met alweer een dikke zesde plaats voor Van doninck.

Credits: mxgp.com