MX World

17/07/2019 09:53 - geplaatst door Stingray

De twaalfde Grand Prix van het seizoen is goed verlopen voor Henry Jacobi. De Kawasaki-rijder werd beide manches zevende op het circuit van Semarang maar hij was heel dicht bij een podiumplek! De tweede manche had de 22-jarige crosser lang de tweede plaats in handen maar na ruim tien minuten kwam de man met de hamer. Op het tandvlees wist Henry nog als zevende over de finish te komen en daarmee werd hij vijfde in het dag klassement. Adam Sterry rijdt sterk maar door een mindere tweede manche wordt hij dertiende in de GP. De overwinning ging naar Jorge Prado, hij is ook de leider in de tussenstand. In dezelfde tussenstand verstevigd Henry de vijfde plaats terwijl Adam klimt naar de zevende plaats!

Thor.

Credits: F&H.

Onder de warme omstandigheden gingen de Kawasaki-rijders vol vertrouwen de eerste manche in. De starts van beide rijders was niet geweldig maar dankzij een mooie eerste bocht weet het duo toch net buiten de top tien over de eerste sprong te vliegen! De eerste tien minuten weet Henry zich te handhaven op een tiende plaats om zich later op te werken naar een achtste plaats. Dan komt hij in gevecht met Geerts en Boisrame om de zesde plaats! Het gaat er ruig aan toe en wanneer Geerts een aanval opent op Boisrame gaat hij in de fout. Hierdoor komt Henry ook even in de problemen maar gelukkig blijft hij op twee wielen. De Duitser gaat in de achtervolging op Boisrame maar deze laat zich niet meer passeren en Henry komt dus als zevende over de finish vlak achter Boisrame. Adam werkt zich beheerst de top tien binnen en ook hij kan profiteren van de val van Geerts. De 22-jarige Brit komt op een keurige negende plaats over de finish.

De tweede manche komt Henry geweldig uit de start met een kopstart en hij wint de Holeshot Award! Eerder dit jaar in Portugal wist Roan van de Moosdijk dit te doen, nu ging deze prijs naar Henry. In de eerste volledige ronde verliest de Kawasaki-rijder tweede plaatsen maar even later kan Vialle worden terug gepakt. De tweede plaats weet Henry vervolgens ruim tien minuten vast te houden om dan de controle over het voorwiel even te verliezen. Henry verliest de tweede plaats daardoor en vervolgens verliest hij ook het juiste tempo. Daardoor zakt hij terug naar de zevende plaats waar hij ook finisht. Adam komt net buiten de top tien uit de eerste bocht maar twee bochten later gaat een collega voor hem onderuit en daardoor komt de crosser uit Walsh ook in de problemen. Gelukkig kan Adam de wedstrijd vervolgen met een gehavende motor en krom stuur maar meer dan een vijftiende plaats zit er deze manche niet in.