MX World

03/08/2019 20:06 - geplaatst door Stingray

Oppermachtig was de F&H Kawasaki rijder in de eerste manche. Eerst was het de beurt aan Kevin Hörgmo van Creymert Racing die met Isaak Gifting aan de haal ging. Mikkel Haarup was derde maar die werd los voorbijgereden door van de Moosdijk. Gifting plooide ook voor Haarup maar bleef dan in het spoor van de vier leiders, waar van de Moosdijk ondertussen de beste was geworden. Ze zagen hem niet meer terug terwijl achter hem het ene duel na het andere werd uitgevocht.  Haarup werd uiteindelijk tweede voor Horgmo. Daarachter werd EK-leider Stephen Rubini vierde. Daar had hi flink voor moeten aanpoten. Maar met de reekszege van 'Moosdijk' is de kans groot dat we morgen een scherp duel om de EK-leiding krijgen. Het verschil tussen Rubini is  vernauwd tot zes punten. Alberto Forato zou de schade kunnen beperkt hebben, maar hij maakte een vliegende val, en was al blij dat hij hier heelhuids uit kwam. De tweede plaats in de stand is hij wel kwijt aan van de Moosdijk. Greg Smets werd 26ste, Jarni Kooij haalde de eerste ronde niet.