MX World

03/08/2019 20:18 - geplaatst door Stingray

Jago Geerts en TK Olsen waren de eerste 'vallers' in de MX2 kwalificatie. Het zou geen van beiden beletten om zich in de kijker te rijden. Prado reed zo weg van de tegenstand. Calvin Vlaanderen snelde voorbij Tom Vialle naar de tweede plaats, maar kon de Franse belofte niet echt los rijden. Er stond evenwel spektakel klaar. De zwaargewichten Jago Geerts en TK Olsen moesten als elfde en achttiende klokken na de eerste ronde. Voor Geerts leek het even moeilijk om onder stoom te komen. Hij leek zelfs uit te bloeien toen hij aan he wiel van Sterry zat. Maar dan ging 'The Jag' helemaal los. Henri Jacobi moest er aan. Ploegmaat Ben Watson - leek buiten bereik - werd opgegeten. En voor Vialle was het hoog tijd dat de vlag viel. Geerts werd vierde, maar het publiek stond op de banken. Ook Olsen weerde zich als een duiveltje en sloot af als achtste voor een verbluffende Cyril Genot. U mist Brent Van Doninck? Dat klopt. De Herentalsenaar was in de tijdstraining ten val gekomen. De eerste berichten waren wat paniekerig, maar die werden gauw  aangepast naar ene meer geruststellend geluid. Maar Brent gaf wel forfait voor de kwalificatie reeks.