MX World

05/08/2019 17:28 - geplaatst door Stingray

Brenda Wagemans heeft in Warsage orde op zaken gesteld. De titelhoudster won alle drie de reeksen van de tweede IMBA-proef. Ze versloeg de Nederlandse dames Britt Jans-beken en Amber Simons. Chelsea Gowland die in de vorige proef alle reeksen won werd nu pas zevende. Daardoor nemen Wagemans en Jans-Beken het commando over in de EK-stand. Gowland blijft derde. Britt Van Muylem haalde net als Selena Brummans de top tien (8ste en tiende).  Sanne Vounckx werd elfde, Silke Van Nieuwenhuizen achttiende en Flavie Van Miert achtentwintigste. Amber Everts reed slechts twee reeksen.

In de omkadering veroverde Frederic Weigert de zege bij de 500 cc voor Dennis Wagemans en Jasper Van Der Mierden. Marc boot, teede in de eerst reeks werd geraakt door een steen en moest opgeven.