MX World

05/08/2019 18:02 - geplaatst door Stingray

Geen verslagen pur sang van de EMX-wedstrijden. U was allemaal in Lommel dus U heeft gezien wat er te beleven viel. Met een fameuze verrassing in de EMX250 dank zij de machtsgreep van F&H rijder Roan van de Moosdijk die Stephen Rubini in zak en as duwde.

Thor.....

Mattia Guadagnini trek naar Uddevalla (Zweden) met een marge van 20 punten. Het hadden er 23 kunnen zijn maar een eergierige Simon Längenfelder snoepte hem zowaar de reeks- en eindzege af. De Duitser wipt hierdoor wel over de Zwitser Mike Gwerder en Jorg-Matthias Talvikku naar de derde plaats. Gwerder beperkte nog enigszins de schade maar voor Jorg-Matthias Talvikku die derde stond is de schade groter. Die tuimelt van 3 naar vijf.  We onthouden dat enkel Guadagnini en Tom Guyon nog voor de titel in aanmerking komen. Guyon heeft zich tot het uiterste verdedigd met twee derde plaatsen maar toch kon de Italiaanse Junior wereldkampioen zeven punten uitlopen. Liam Everts stak er in Lommel zeker niet boven uit, maar hij was wel regelmatig en bezette de vijfde plaats. en Andrea Bonacorsi was misschien wel de snelste, maar hij moest vna te ver terugkomen in de eerste manche.

Marnicq Lagrou en Ilan Heirwegh waren de kwalificaties door gekomen. Lommel bracht voor Lagrou een 28ste en voor Heirwegh een 37ste plaats.

Na 2 overwinningen moest Roan van de Moosdijk in Duitsland de duimen leggen voor EK-leider Stephen Rubini. Maar 'Moosdijk' wist dat hij in Lommel zijn slag kon slaan, ook al stond hij 13 punten achter. Het mag gezegd: Roan reed een berenwedstrijd en won overtuigend de beide reeksen. In de eerste reeks zagen we enkele knappe moves met Mikkel Haarup die terug viel op het EK en Kevin Hörgmo. Rubini beperkte hier nog de schade door vierde te worden voor René Höfer. In de tweede reeks ging Rubini behoorlijk mee in het spoor van Hörgmo, Raivo Dankers, Bastian Boegh-Dam en Höfer. Maar een eerste val halfweg haalde de zin er uit en Rubini haalde moeizaam het einde als dertiende. Dat was gesneden koek voor Alberto Forato. Die was ook in de eerste manche gevallen, maar in de slotreeks lukte alles. Door een val vanDankers kreeg hij de derde plaats cadeau en Creymert rijder Hörgmo zat al aan een dik verdiend eerste podium te denken. Zo nadert Forato op zijn beurt tot op een punt van Rubini. Maar de breed lachende Van de Moosdijk mag met een boni van 11 punten naar Zweden.