MX World

07/08/2019 07:14 - geplaatst door Stingray

Het Monster Energy Kawasaki Racing Team bevestigt met genoegen dat Clément Desalle zijn vijfde opeenvolgende seizoen met het team in het 2020 FIM MXGP Wereldkampioenschap Motocross zal ingaan.

De Belgische GP is een van de 'thuis-GP's' voor het Monster Energy Kawasaki Racing Team en afgelopen weekend hebben zowel Clément Desalle als Julien Lieber het team in Lommel bezocht. Beide rijders zijn momenteel aan het herstellen van hun blessures en hebben de gelegenheid gekregen om de teamleden en gasten te ontmoeten gedurende twee dagen naast Tommy Searle. Helaas moest de Britse rijder zich na de eerste trainingssessie terugtrekken uit de race, omdat zijn rechterhand, die een week eerder geblesseerd raakte in Tsjechië, te pijnlijk was.

Lees de utkgebreide repo onder Thor.


Dit weekend was een goede gelegenheid voor Clément om KRT-teameigenaar Thierry Chizat Suzzoni en Kawasaki Europe-racemanager Steve Guttridge te ontmoeten om zijn contract voor volgend seizoen te ondertekenen, omdat alle partijen hun succesvolle samenwerking willen voortzetten.

“Ik heb nooit enige twijfel over mijn toekomst gehad. Ik weet waar ik naartoe wil, ik weet wat ik kan verwachten en voor mij was er geen reden om mijn carrière te stoppen na mijn blessure! Ik heb een goed gevoel wanneer ik verschillende sporten beoefen en ik heb nog steeds enorme motivatie. Ik weet dat zelfs als het niveau van mijn concurrenten erg hoog is, ik kan vechten voor de overwinning, en wanneer ik achter het starthek sta, is mijn doel altijd om te winnen. En ik heb een geweldig gevoel met het team. Je hebt een goed team en een goede motor nodig om te winnen, en ik heb dit allemaal bij KRT waar ze me geweldige werkomstandigheden bieden,” legde Clément uit, die een paar weken geleden al aan een nieuwe fase in zijn herstelprogramma begon.

“Ik kreeg groen licht van mijn arts om op mijn fiets op het asfalt te gaan rijden, en over een paar weken zit ik ook weer op mijn mountainbike, daarna op mijn enduro-motor en uiteindelijk op mijn crossmotor. Na mijn knieblessure eerder dit seizoen was het doel om zo snel mogelijk terug te racen, maar na deze blessure in Rusland wist ik dat het vrij lang zou duren omdat ik enkele weken geen activiteiten kon doen. Het doel is altijd geweest om de nodige tijd te nemen om 100% terug te komen, dus ik heb geen specifieke datum voor mijn comeback bepaald," voegde Clément toe.

“Natuurlijk is het moeilijk om de races op televisie te bekijken, omdat je graag in actie wilt komen op je motor. We zijn een heel intens leven gewend, bij elke race produceren we veel adrenaline en dat mis ik zo erg!” concludeerde hij aan het einde van een weekend waarin hij graag tijd doorbracht met zijn tweede "familie".

Thierry Chizat Suzzoni (KRT-teameigenaar): "Het is geweldig nieuws voor ons om Clément voor een vijfde seizoen in het team te hebben en we zijn erg blij om met hem te blijven samenwerken. Hij kent onze teamleden en onze motor perfect en we waarderen zowel de man als de rijder. Dit seizoen werd verstoord door blessures, waaronder de laatste in Rusland, maar zijn motivatie blijft hetzelfde en we zullen ons best doen om hem alle kansen te geven om samen met KRT nog veel meer overwinningen te behalen."

Steve Guttridge (KME Race Manager): “Clement past bij het team, hun werkmethoden en doelen dus is zijn feedback over de prestaties van zijn motor op MXGP-niveau erg belangrijk. Zijn prestaties dit seizoen waren toen hij fit was weer van wereldklasse dus we zijn erg blij dat hij volgend seizoen bij Kawasaki blijft.”

Tot zover de mededeling van het KRT. Waar we niks over lezen is over Julien Lieber. Trek zelf uw conclusies.