MX World

07/08/2019 07:15 - geplaatst door Stingray

Standing Construct KTM kende een succesvolle Belgische GP in Lommel. Zaterdag won  Max Anstie de kwalificatiewedstrijd en won zondag de slotreeks. Glenn coldenhoff stond in de teamkleuren te proken op de derde plaats in de eindstand; Ivo Monticelli bleef werken en werd negende algemeen.

Thor!

Credits: shotbyBavo en CDS.De zware omloop en het warme zomerweer maakten dat deze GP een zware klus was voor de GP-rijders. Max Anstie claimde zaterdag de pole-positie en daarmee ging de meervoudige Lommel-winnaar (MX2) als favoriet van start. Maar de droom van een grootse prestatie ging in rok op na een val in de start van de eerste reeks die hem tot opgave dwong. Da was het gevolg van een verbogen motor en een pijnlijke schouder

In de tweede reeks spurtte Anstie meteen weg en greep even later Tim Gajser bij het nekvel. Hij bouwde stap voor stap bonificatie op tot hij door een val werd terug geslagen. Maar hij kon vlot hernemen, heroverde de leiding en won de reeks.

Glenn Coldenhoff kwam sterk voor de dag met twee heel consistente wedstrijden. Zaterdag was het iets minder maar zondag had hij alles mee om te knokken. In de eerste reeks was hij als derde weg; Porobeerde aan te haken bij de leiders. Maar naar het einde toe moest hij gas terug nemen en bleef hij derde. In de tweede reeks had hij heel wat meer inspanning nodig om weer op de derde plaats te gerakend. Maar eens op die plaats liet hij zich door niets of niemand van de wis brengen.. Derde in de reeks, derde algemeen en eerste podium van het seizoen.

Ivo Monticelli deed het goed in beide reeksen. Ondanks de zware condities versierde hij een dertiende en achtste plaats. Voldoende voor de negende plaats in de eindstand.

Coldenhoff blijft op de zevende plaats staan in het WK. Hij volgt op slechts zes punten van de nummer vijf. Anstie staat op elf en Monticelli schoof een plaats op naar 12. Over veertien dagen vervolgt het WK in Imola.