MX World

15/08/2019 21:41 - geplaatst door Stingray

Monster Energy Kemea Yamaha rijders Ben Watson en Jago Geerts stonden allebei op het podium van de Flanders Masters in Balen vandaag. Watson finishte derde in de 250cc, terwijl Geerts de derde plaats pakte in de Superfinale.

Credits: Photographic Art.

Thor!



De Flanders Masters was een echte thuiswedstrijd voor Jago Geerts, die op amper drie kilometer van de omloop in Balen woont. De tiener wilde zich erg graag tonen voor eigen volk, maar vond zijn draai niet in de reeksen van de 250cc en ging twee keer tegen de grond. Zijn derde en vijfde plaats volstonden niet voor een plek op het podium. Geerts werd vierde in de eindstand, vlak achter teammaat Ben Watson (4+3 in reeksen). De Brit had nochtans de hele dag last van opgepompte armen, maar reed een slimme wedstrijd en hield een stevig tempo vast.

De twee Monster Energy Kemea Yamaha rijders namen een goede start in de Superfinale, waarin ze het moesten opnemen tegen de 500cc-rijders. Geerts stuurde zijn YZ250F richting podium, nadat hij Nathan Watson en Harri Kullas te grazen had genomen. Ben Watson was bijna de hele reeks met zijn broer Nathan in een gevecht voor de vijfde plek verwikkeld. Een strijd die hij uiteindelijk won.

Jago Geerts: "Ik kan niet echt tevreden zijn met mijn resultaten in de reeksen van de 250cc. Ik voelde me niet comfortabel op mijn motor en ging twee keer tegen de grond. Heel spijtig, zeker voor eigen volk. We veranderden de vering voor de Superfinale. Een goede beslissing, want ik voelde me meteen een pak beter op mijn motor. Ik ben tevreden met die derde plek en kan nu met een goed gevoel naar Imola afreizen."

Ben Watson: "Ik heb de hele dag last gehad van opgepompte armen. Misschien omdat ik de voorbije dagen vooral op harde banen getraind heb. Ik heb dan maar slim gereden en een strak tempo aangehouden. Ik wilde vooral geen onnodige risico's nemen met het oog op de Grote Prijs in Imola dit weekend. Het was wel plezant om tegen mijn broer te rijden in de Superfinale. Dat gebeurt niet zo vaak."