MX World

17/08/2019 08:31 - geplaatst door Stingray

Onze MCLB-piloot in de kijker is vandaag de 19-jarige Liam Solomé uit Lierde, hij werd geboren op 17 augustus 2000 als zoon van Jurgen en Leen De Vulder en de broer van Orin. Zijn vriendin luistert naar de naam Chayenne Brusseel. "Dit jaar heb mijn studies beëindigd in het 7de jaar Industrieel Onderhoudsmechanica, "weet Liam. Hij is lid van het Team Dirk Hofman, rijdt bij de Beloften met motor Yamaha yzf 250cc met nummer 55.
We laten Liam zijn crossverhaal uit de doeken doen onder Thor.

Credits: Guido Allewaert.

 
“Ik ben beginnen crossen op mijn achtste jaar bij de Nieuwelingen 65cc bij VJMO in het seizoen 2008. Mijn papa was zelf actief bij de Juniors MX1 en hij heeft mij de crossmicrobe doorgegeven. Met mijn KTM 85cc ben ik vice-kampioen geworden bij de Junioren 85cc in het seizoen 2014. Het jaar werd ik kampioen bij de Aspiranten op een  KTM 125cc.  Dan heb ik de overstap gemaakt naar de Beloften bij MCLB met mijn KTM 125cc. Ik  kon goed mijn mannetje staan met in het begin van het seizoen regelmatig vierde en vijfde plaatsen. Spijtig dat ik tot driemaal toe uitgevallen ben met een schouder- en voetblessure."

"In het seizoen 2018 heb ik lange tijd tweede gestaan in het kampioenschap, maar op het einde van het seizoen nog twee plaatsen verloren. Een troost was dat ik in 2018 toch Oost-Vlaams kampioen was. Voor huidig seizoen ben ik overgeschakeld naar Yamaha YZF 250cc."

"Als voorbereiding voor het nieuwe seizoen ga ik veel trainen met mijn papa in Duinkerke. Tijdens het seizoen lukt dat niet meer zo goed door tijdsgebrek. Ik probeer wel zoveel als mogelijk te gaan lopen of fietsen in de week als training."

"Mijn betrachting voor de toekomst ? Hopelijk mag ik nog veel plezier beleven aan mijn geliefkoosde sport en kan ik een mooie plaats behalen voor het Dirk Hofman-team.
Andere hobby’s buiten motorcross, lopen en fietsen, heb ik niet, alles voor de cross! Langs deze weg speciale dank aan mijn ouders voor de inzet waardoor ik mijn geliefde hobby kan beoefenen. Dank aan mijn oudere broer, vriendin en schoonouders, Dirk en Annick Hofman en alle trouwe supporters die er altijd zijn voor mij ….