MX World

17/08/2019 09:51 - geplaatst door Stingray

Het hing al een tijdje in de lucht en in de paddock was het ook al geen geheim meer. Yamaha Europe zal zijn motorcross activiteiten posteren langs de Belgisch-Nederlandse grens.

Het KEMEA-team houdt op met te bestaan als dusdanig. De crew van Hans Corvers mag zich vanaf nu het officiële Monster Energy Yamaha MX2 Factory team noemen.

En Louis Vosters doekt het Wilvo team op omdat hij, als jong gepensioneerde volgend jaar het formele Monster Energy Yamahga MXGP team mag bestieren.

Meer onder Thor!

Dat het die kant op zou gaan wisten we ook al toen we enkele weken geleden de grote baas van Yamaha Europe als eregast het woord zagen nemen op het pensioenfeest van Louis Vosters. Maar nu is het officieel. Het team van Michele Rinaldi houdt op te bestaan, maar de Italiaan zelf blijft het vertrouwen van Yamaha genieten op het technisch vlak. Zijn technische crew zal op elke GP steun verlenen aan de MXGP en de MX2. Zelf stelt Rinaldi zijn kennis ter beschikking van Yamaha R&D.

Alle race faciliteiten zullen ondergebracht worden in de nagelnieuwe workshop van Louis Vosters in Bergeijk. 

Louis Vosters: "Vanaf het begin had ik de bedoeling om  aan een lange termij met Yamaha te werken. Zij hebben een sterke strategie en ook de filosofie er achter spreekt me aan. Die past perfect bij wat wij daar van denken. Omgekeerd wil ook Yamaha op lange termijn werken. Het is ongelooflijk dat wij ons team nu een 'Factory' team mogen noemen. Samen mogen werken met Rinaldi, de Japanse techniekers en uiteraard onze mensen, dat is om naar uit te kijken. Stilaan worden mijn dromen werkelijkheid, en we maken alweer een stap vooruit."

Bovendien werd ook de line-up voor de MXGP bekend gemaakt. Arnaud Tonus en Gauthier Paulin blijven, Jeremy Seewer komt er bij. 

Over naar de Belgische kant, waar Hans Corvers nu de officiële status 'MX2 Factory team' de zijne mag noemen. Zijn twee jonge veulens blijven bij hem: Jago Geerts en Ben Watson. Hans en zijn achterban hebben het ver geschopt, omdat ze altijd bleven geloven in het jonge talent. Mèt een beregoed Belgisch talent in zijn rangen.

Hans Corvers: "We werken al 22 jaar samen met Yamaha. We begonnen als KEMEA in 1977, dus we naderen het 25-jarig bestaan. Toch vindt ik dat we nu al een beetje mogen vieren nu we ons het nieuwe Yamaha MX2 fabrieksteam mogen noemen in 2020. Ik ben daar kei-gelukkig mee en ik wil dan ook duidelijk maken dat ik extreem dankbaar ben voor die vele mensen dien ons onderweg naar dit geholpen hebben. We hebben ook een duidelijk doel voor ogen: de wereldtitel. En daar komen we dicht bij. Da afgelopen jaren is gebleken dat het als satelliet team niet zo eenvoudig is om een titel te veroveren. De fabriekssteun is onontbeerlijk en we staan zo zeker en vast een stap dichter bij onze ambities. Ik hoop dat we die  volgend seizoen al kunnen realiseren."