MX World

17/08/2019 17:34 - geplaatst door Stingray

Tim Gajser heeft de kwalificatie MXGP gewonnen. Romain Febvre leidde, weliswaar met Gajser en Ivo Monticelli aan zijn wiel. Tien minuten bereidde Tim zijn aanval voor. De eerste was meteen de goede, zo leek het. "Howla," riposteerde Febvre in het Frans, "niet met mij." En Gasjer moest passen, terug naar af. Ondertussen bleef Monticelli verbazen, want hij zat direct aan het wiel van Gajser. Ondertussen bleven ook Glenn Coldenhoff en Max Anstie verbazen, want net zoals in het synchroonzwemmen, namen ze gezamenlijk de een na de ander in de tang. Wegens een plaspauze zagen we het cruciale moment in de kwalificatie niet gebeuren. Het moment waarop Gajser wel de leiding nam en Febvre even later enkele plaatsen inleverde. Glenn Coldenhoff, in de vorm van zijn leven, veroverde de tweede plaats voor Ivo Montcielli, die zijn beste resultaat ooit neer zette. Febvre werd nog vierde voor Jeremy Seewer, Gauthier Paulin (nochtans goed gestart) en Max Anstie.

Jeremy Van Horebeek handhaafde zich in de top tien. De slecht gestarte Kevin Strijbos moest de motor terug inleveren bij de monteurs na zijn (zoveelste) pech.

Rest bij ons de vraag: zou het niet beter zijn om weer naar drie reeksen van 20 minuten te gaan? De kwalificaties zijn steevast spannender dan de reeksen. Tenzij in Lommel of op de Keiheuvel……. op echte crossbanen dus.