MX World

27/08/2019 10:01 - geplaatst door Stingray

Het weekend van 31 augustus en 1 september komt het wereldkampioenschap zijspancross naar België. In Gooik, hartje Pajottenland , hartje België - zodat voor elke Belgische crossliefhebber de afstand binnen handbereik ligt - strijken ’s werelds snelste zijspancrossers neer. Vanzelfsprekend dat iederéén die de Belgische zijspan – en motorcrossport in zijn hart draagt Gooik reeds lang met rood heeft aangestipt in de agenda.

Meer onder Thor!

De organiserende AMC Dworp is reeds twee weken bezig met de opbouw van het circuit, en op woensdag 21 augustus vond de officiële persvoorstelling van het evenement plaats, op een boogscheut van de legendarische Kesterheide, alwaar de club vroeger altijd mocht organiseren.

Vanluchene-van den Bogaart, Dierckens-Bax en Van der Schraelen-Mans waren onze nationale zijspantenoren, die samen met enkele solorijders het circuit mochten inrijden en uittesten.

Daarna volgde het officiële gedeelte, waar AMC Dworp-voorzitter dhr Ivan Vogeleer de debatten opende met uiteraard iedereen welkom te heten. De regionale televisiezenders WTV-Focus en Ring TV waren van de partij, en zagen dat het goed toeven is in het Pajottenland.


Meer info op www.sidecarcross.be: https://www.sidecarcross.be/artikel/2188/Gooik-Grand-Prix-zijspancross-:....
Wedstrijdinfo: https://fmb-bmb.be/nl/mx_event/side-car-world-championship-0