MX World

02/09/2019 09:36 - geplaatst door Stingray

Jens Getteman startte in bielstein als leider in de Masters stand. Maar hij viel uit in de eerste reeks en startte niet meer in de tweede. Zijn tegenstanders deden het goed. Zo wordt Dennis Ullrich de nieuwe leider voor Tanel Leok. Getteman behoudt nog een kans op de titel. Hij telt 21 punten achterstand op de leider en 10 op Leok.

Twee verschillende omstandigheden in Bielstein. De eerste op een spekgladde baan, de tweede op een circuit met meer grip. Pauls Jonass versloeg Jeffrey Herlings met een halve seconde met subersub Pascal Rauchenecker als derde voor Tom Koch (let op, een talent...) en Valentin Guyllod. Herlings viel in de tweede reeks - zonder erg - maar hierdoor raakte hij niet meer bij Jonass. Dit keer klokte Ullrich als derde af voor Lucas Neurauter en Leok. En dus ook derde algemeen.

Mikkel Haarup was twee maal de snelste in de Youngster klasse, telkens voor Jeremy Sydow. In de eindstand werd Rene Hofer derde geklasseerd voor Lion Florian en Michael Sandner. Cyril Genot werd elfde.

In de 85 cc reden de gebroeders Coenen echt mee voorin. Sacha werd uiteindelijk derde in de eindstand en Lucas sloot af op zeven. Yoran Moens werd elfde. De race werd ge wonnen door Maximilian Werner voor Tobias Caprani. Leider Emil Bidzans was in de eerste reeks uitgevallen maar won wel de tweede en blijft leider.