MX World

04/09/2019 07:07 - geplaatst door Stingray

Daar gaf de supervriendelijke Duitser zelf een antwoord op in een persnota. Hij kijkt daarin achterom, maar ook nog vooruit. Afijn, lees het zelf mara onder Thor.

"Beste mediakanalen en mx liefhebbers,"

"Het is een hele tijd windstil geweest rond mijn persoon. Voor deze stilte heb ik bewust gekozen om een nieuwe operatie aan mijn knie te ondergaan omdat een virus zich in mijn vorige wonde had genesteld. Sinds vorige week ben ik ontslagen uit het ziekenhuis waar ik bijna vier weken heb verbleven. Een periode om mijn palmares te overlopen en plannen te smeden voor de nabije toekomst. Stilzitten is niet aan mij besteed."

"Tijdens de opname in het ziekenhuis heb ik wel de knoop doorgehakt om gedurende de resterende 4 maanden die 2019 nog resten niet meer deel te nemen aan het wereldkampioenschap MXGP of andere nationale of internationale wedstrijden. Deze beslissing heb ik genomen om mijn lichaam voldoende tijd te gunnen om te herstellen van de roofbouw die de aanslepende blessure pleegde op mijn lichaam. Naast herstel vraagt ook het terug opbouwen van mijn fysieke conditie de nodige tijd."

"Met 32 jaren op de teller zit ik in de eindfase van mijn carrière als topsporter en motorcrosser op het allerhoogste niveau. Mijn plannen voor 2020 kan ik nog niet uit de doeken doen omdat ik op dit ogenblik samen met mijn gezin de mogelijkheden aan het bekijken en afwegen ben. Wat ik al met stellige zekerheid kan bevestigen is dat ik vanaf de winter van 2019 zal starten met de begeleiding van motorcrossers op een professioneel niveau. Meer details hierover gaan binnen enkele weken beschikbaar zijn voor de media. "

"Bij mijn debuut in MX2 dat ondertussen al dateert van seizoen 2003 heb ik er nooit bij stilgestaan dat een periode 16 jaar aan de top in het wereldkampioenschap MX2 en MXGP voorbij zou gaan alsof alles gebeurde in een vingerknip. Zoveel jaren later voelt het aan alsof mijn debuut pas een maand geleden was."

Wat ik in de zestien jaar topsport wel heb weten te vergaren, is kennis en ervaring, twee dingen die een mens rijker maken in zijn of haar leven. Voor mij en mijn goede vriend Stephan Nüsser, een gerenommeerd Duits sportwetenschapper voelde het aan dat de tijd rijp was om mijn (onze) kennis door te geven aan gedreven liefhebbers van de sport motorcross. Zoals je in bijlage kan lezen stellen wij op 21 en 22 september een workshop open voor een beperkt aantal inschrijvingen (kleine groep zodat wij iedereen de nodige aandacht kunnen geven). 

Met vriendelijke groeten,

Max Nagl.