MX World

09/09/2019 09:06 - geplaatst door Stingray

Het Monster Energy Kawasaki Racing Team reisde dit weekend naar Afyonkarahisar in Turkije voor de voorlaatste MXGP van het seizoen. Na een valtpartij tijdens de warming-up op zondagochtend kon Tommy Searle deze 17e ronde van het FIM Wereldkampioenschap Motocross niet rijden.

Zoals alle andere teams die bij het kampioenschap betrokken waren, stuurde de Monster Energy Kawasaki-ploeg een ‘lichte structuur’ voor dit evenement, waarbij het materiaal met de officiële leverancier van het kampioenschap werd verzonden. De organisatoren bieden een tent ter plaatse aan. Het zal volgende week vergelijkbaar zijn voor de allereerste MXGP van China en het materiaal zal per vliegtuig naar Shanghai worden gevlogen.

Terug op een baan die een jaar geleden werd gebouwd om de MXGP te verwelkomen in Afyonkarahisar, plaatste Tommy Searle de twaalfde snelste ronde in beide oefensessies op zaterdag en kwalificeerde zich later in de elfde positie voor de GP. Maar tijdens de warming-up op zondagochtend crashte Tommy in de vijfde ronde. Een kneuzing van zijn schouder dwong hem zich terug te trekken uit de GP. Normaal gesproken is hij volgend weekend weer op de baan in China voor de laatste ronde van het wereldkampioenschap.

Onder Thor enkele foto's (Kawasaki).