MX World

15/09/2019 20:55 - geplaatst door Stingray

In de eerste reeks beet  Shaun Simpson zich de tanden stuk op Kevin Fors. O ja, aanvallen deed de Schot genoeg maar Fors plooide maar brak niet. Toen Shaun in de slotreeks ook nog eens als laatste vertrok was het kalf verzopen in de Kleine Gete.  Het gaf de koers wel kleur. Want Simpson legde zich niet bij de feiten neer en zou nog als vijfde eindigen. Maar daarmee pakt hij naast de hoofdprijzen. Die ging naar Fors die in de tweede reeks wel de dagzege aan Jeffrey Dewulf moest laten. In de eindstand was het net andersom. De twee werden gevolgd door Micha-Boy de Waal, Simpson en Steve Ramon.

In de superfinale duelleerden de Waal en  Simpson om de Holeshot, en die ging naar Simpson. Vervolgens raakt hij evenwel niet verlost van de opzittende Nederlander. Pas in de laatste vijf minuten zou de voorsprong min of meer geruststellend worden. Jilani Cambré reed puik maar viel terug. Fors kon niet optornen tegen de alweer goed rijdende Steve Ramon, die op zijn beurt van de derde plaats werd gehouden door Ken De Dijcker. 

De 250-klasse werd een oefengalop voor Cyril Genot, nu op een KTM. "Een vriendendienst" vertelde Cyril die in de Superfinale na een ronde opgaf na een heel slechte start. In de eindstand ging hij Simeo Ubach Sala en Mark Boot vooraf. En dat nadat de eerste reeks min of meer chaotisch eindigde end e uitslag werd gebaseerd op de voorlaatste doortocht. Dat was een correcte beslissing, wegens niet de schuld van de rijders.