MX World

18/09/2019 11:46 - geplaatst door Stingray

In China heeft het F&H Racing Team het FIM wereldkampioenschap MX2 goed afgesloten. Adam Sterry heeft de zesde plaats vast weten te houden en daarmee sluit het Moordrechtse team het seizoen af met twee rijders in de top zes! Henry Jacobi was al zeker van de vijfde plaats en Adam wordt dus keurig zesde! Roan van de Moosdijk kwam ook in actie tijdens deze finale. De 18-jarige crosser kwam de eerste manche helaas niet aan de finish maar tijdens de tweede manche werd de EMX250 kampioen keurig zesde. De overwinning ging naar Jorge Prado, hij wint beide manches en neemt na twee wereldtitels afscheid van deze klasse in 2020.

Credits: shotbyBavo.

De eerste manche komt Roan goed uit de start en hij begint in de top vijf aan de wedstrijd over 30 minuten en twee ronden. In de eerste volledige ronde wordt en een plekje winst geboekt en er ontstaat een duel met Jago Geerts en Thomas Kjer Olsen. De rijders drijven elkaar tot het uiterste onder de warme omstandigheden. Adam komt als achtste uit de start achter Maxime Renaux de rijder waarmee hij in duel is om de zesde plaats in de eindstand van het kampioenschap. Na tien minuten maakt de Brit een foutje waardoor de Spanjaard Iker Larranaga een plekje weet te winnen. Renaux weet de aansluiting te vinden bij Roan en daar ontstaat een gevecht om de zesde plaats. De Fransman komt even voorbij maar de Eindhovenaar komt terug. Dan slaat de pechduivel toe en Roan moet de wedstrijd verlaten. Hierdoor weet Adam ook een plekje winst te boeken en hij komt als achtste over de finish.

De laatste manche van het seizoen begint niet heel goed voor het Kawasaki-duo dat niet lekker aan de wedstrijd begint. Beide komen ze buiten de top tien uit de eerste bocht maar gelukkig weten ze dit snel te herstellen. Roan komt als achtste uit de eerste ronde direct gevolgd door zijn 23-jarige teamgenoot. Even later weet Roan een positie te winnen door Brian Moreau te passeren en ruim tien minuten later volgt Renaux. De zesde plaats van Roan komt vervolgens niet meer in gevaar en de Leatt-geklede crosser mag 15 punten voor dit kampioenschap bijschrijven. Adam volgt Renaux als een schaduw want de Fransman is nog gevaarlijk in de eindstand maar de vriendelijke Brit heeft de wedstrijd onder controle en hij komt ook nu als achtste over de finish. Daarmee wordt hij zesde in de eindstand en mag hij terug kijken op een geslaagd seizoen waarin hij blessure vrij het kampioenschap af weet te sluiten!

Over twee weken wordt de Motocross of Nations verreden op het TT Circuit van Assen. Met Henry Jacobi zou het F&H Racing Team in actie komen tijdens deze wedstrijd. De Duitser is echter geblesseerd geraakt dus zijn seizoen is voorbij. Roan is opgenomen in Team Nederland maar de bondscoach heeft de keuze gemaakt voor Calvin Vlaanderen. Ook Adam is deze week uitgekozen voor Team Engeland en zal aan de start staan!