MX World

03/10/2019 08:24 - geplaatst door Stingray

Het heeft in het zuiden des lands blijkbaar maar een fractie geregend tegenover Vlaanderen en Nederland, tot op vandaag. Recente foto's (onder Thor) van de voorbereiding van het circuit in Baisieux verteld ons zelfs dat er zo mogelijk moet gesproeid worden, als het zo blijft. Dat betekend in elk geval dat de mooie baan daar voorlopig nog gespaard werd van hemelwater.

Onder Thor, alles wat je moet weten over  'Le Coupe de L' Avenir'.

De wedstrijden om de 47ste Toekomstbeker worden gereden op het circuit aan de 'Ferme Des Monts', pal tegen de Franse grens.

Het wordt een kei-druk programma vanaf zaterdagmorgen. In de rand is er nog een selectie voor een nog samen te stellen 'Interbonden' team voor zondag en daarnaast zijn er vrije trainingen, chronoritten en kwalificatiewedstrijden voor de drie 'Toekomstklassen', de Coupe 65 cc, de Coupe 85 cc en de Coupe de l' Avenir. Zondag morgen vanaf 08.00 wordt het programma opnieuw opgestart voor de eigenlijke trofeewedstrijden. Een programma dat pas rond 18.00 uur afgelopen zal zijn. Teams uit 13 landen zullen van start gaan. Opvallend: Nederland, een sterk jeugdland, stuurt geen teams. Wie wel mee rijdt kan je HIER vernemen.

België dat via de Interbondencup nog enkele aan te duiden teams in zet stuurt alvast volgen de piloten op de weide:

65cc: (19) Lucas Maxime, (20) Van De Poel Tyla, (21) Ampoorter Ian.
85cc: (4) Coenen Sacha, (5) Coenen Lucas, (6) Beernaert Baptiste.
Open: (19) Kooij Jarni, (20) Lagrou Marnick, (21) Erik Willems.

Zij worden begeleid en gecoacht door afgevaardigde Ivan Vogeleer en Robert Gielis.

De erelijst wemelt van de wereldkampioenen. Wie de toekomstige nieuwe namen in de MX wil zien moet dat beleven in Baisieux. Zo start Jekabs Kubulins, die in Assen nog de Yamah Blu Cru 65 cc-finale won.

In de Open klasse al wat meer bekende namen met kersvers Brits kampioen Joël Rizzi, Maxime Charlier (ploegleider Seb Pourcel). En vanuit Scandinavië komen Tim Edberg (Zw) en Sander Agard-Michelsen (Noor).

Op de foto's, Baisieux, zoals het er maandag bij lag.