MX World

03/10/2019 07:47 - geplaatst door Stingray

Zondag 27 oktober dan is het weer zover: De jaarlijkse RES 3-uurs en 2-uurs (85cc & 65cc) cross. Stel een leuk team samen van 2 tot 3 rijders en geef je NU op. Voor verdere info.....Thor!

Er wordt gereden in teams van 2 tot 3 personen, die in de 2 uur of 3 uur zoveel mogelijk ronden dienen te rijden. Alleen mag ook, maar dat is voor de liefhebber.
Maximaal zullen dit jaar  40 teams starten, wat voor heel wat spektakel zal zorgen.
Men start op zijn 'Le Mans', dit is altijd spannend om te zien en mee te maken.
Het circuit wordt aangepast.
Elk team rijdt met één transponder (huur mogelijk, aangeven bij inschrijving per mail).  De transponder dient als wisselstuk.
De transponder mag UITSLUITEND gemonteerd worden in de wisselzone.
De teams zullen rijden met een rugnummer zodat herkenbaar is wie bij welk team rijdt. Deze rugnummers (3 stuks) worden bij aanmelden in de kantine verstrekt tegen een borg van € 10. bij inleveren van de 3 rugnummers aan het eind van de dag, krijgt u uw borg terug.
Geldige KNMV (basis sport-)licentie verplicht voor alle deelnemers. Daglicentie (€ 27,50) uitsluitend van te voren digitaal aan te vragen via de KNMV site.
U kunt uitsluitend met uw voertuig langs het startvlak om te laden en te lossen. U wordt dan ook vriendelijk verzocht na laden/lossen uw voertuig niet bij het circuit te parkeren, uitsluitend op het rennerspark. 
Gratis toegang voor publiek.
Wedstrijdverslag door "Léon van Gestel".

Voor de 2 uurs cross: 65 cc tot 85 cc rijders: Elk team rijdt met minimaal 2 en maximaal 3 rijders (zowel 65cc als 85cc met of zonder startbewijs of amateur/vrijetijdsrijders rijden allen bij elkaar in de 2 uurs en mogen samen een team vormen). Kosten per team € 40. 

2 uurs cross voor de 65cc en 85 cc: Training van 09.00 tot 09.30 uur. Start om 10.00 uur - afvlaggen om 12.00 uur

Voor de 3 uurs cross: Elk team rijdt met minimaal 2 en maximaal 3 rijders. Kosten per team € 50. De 3-uurs cross is onderverdeeld in:

Licentiehouders / startbewijshouders (2 licentiehouders en 1 amateur of 3 licentiehouders)
Amateurs / vrijetijds (2 amateurs en 1 licentiehouder of 3 amateurs)
Let op: er kunnen maximaal 40 teams deelnemen, dus vol = vol.
Elk jaar blijken een aantal rijders zich op te geven als amateur terwijl ze licentiehouder zijn. Je bent licentiehouder als je een startbewijs hebt, dus ook van MCLB, FPCNA, VLM etc. Dus kom op rijders; wees eerlijk. Dat scheelt ons veel speurwerk, want het komt toch wel uit.

3 uurs cross
Trainen van 12.05 tot 13.00 uur, in groepen van 40 rijders. Start om 13.30 uur Afvlaggen om 16.30 uur