MX World

06/10/2019 18:41 - geplaatst door Stingray

De mini-Belgen hebben het prima gedaan in duivenstad Quievrain. Onze jonge talentjes wonnen de landenwedstrijd in de 65 en de 85 cc en bovendien wisten de grote jongens het brons te behalen in de Open klasse. 

Individueel boekten we één eindzege. België won ook de Supertrofee (de landenresultaten samen geteld).

Sacha Coenen, individueel winnaar 85cc (archief).

Meer onder Thor.

De klasse 65 cc werd gewonnen door Anton Isaksson voor Thomas Saicans en Tyla Van De Poel. De achtste plaats was voor Ian Ampoorter. Maxime Lucas die een slechte eerste reeks kende met pech revancheerde zich en werd vierde in de tweede reeks. Dat volstond voor de landenzege. Letland werd tweede voor Frankrijk. België 2 haalde niet voldoende resultaten. Adrien Danion Cayennen,  Nelson L'Hommel en Jeremy De Kerpel werden laatste. 

De individuele zege kwam er voor Sacha Coenen in de Coupe 85. Hij moest wel een van de drie reeksen aan de Zweed Hugo Forsgren laten maar won er zelf twee. In de eindstand ging hij Nike Korsbeck en Robert Lusis vooraf. Zijn teammaats legden mee de fundering voor de landenzege want Baptiste Beernaert en Lucas Coenen werden vierde en vijfde. In de landenklassering gingen we Zweden en een verrassend sterk Portugal vooraf. De Belgische B-ploeg, geselecteerd op zaterdag liet ook van zich spreken. Ze werden zevende. Een puik resultaat voor Tias Callens en Uwe Dewaele. Ze hadden nog sterker voor de dag kunnen komen met de nobele onbekende Robin Dargenton. die behoorde bij de snelste rijders van het pak met een derde plaats, evenwel afgewisseld met twee minder goede resultaten.

Maxime Charlier en Hakon Fredriksen wonnen de reeksen in de Coupe Open. Fredriksen voor Noorwegen gesteund door Sander Agard-Michelsen en Casper Olsen volstond dat om de groepszege meer naar het Hoge Noorden te nemen. Ook de nummer twee was voor die richting. Want Zweden had een uitstekende locomotief in TimEdberg. Met drie tweede plaatsen telde Edberg maar evenvele punten als Fredriksen, maar die haalde het op basis van de reekszege's. Met Marcus Gredinger en Albin Gerardson veroverden ze wel zilver. Erik Willems, Gordano Natale en Marnicq Lagrou bezetten het brons met Willems als  beste individueel op drie achter de eerder genoemde Fredriksen en Edberg. De tiende plaats was voor België 2 met Romain Delbrassine, Sam Jordnat en Florent Lambillion.