MX World

16/10/2019 17:29 - geplaatst door Stingray

Het concept van de MXGP-kalender werd vandaag vrij gegeven. We zeggen concept, omdat er de laatste jaren ter elfder ure toch nog wel iets wijzigde. Als ziet het geheel er behoorlijk uit met wat nieuwe omlopen. Helaas ook met een paar banen die ons - ten persoonlijke titel - minder goed bevallen. Het is een WK en dat zullen de teams weten. Er wordt gereden in Europa, Eurazië en Azië.

De Amerikanen lijken ons niet meer geïnteresseerd. Volgens een paar 'veteranen' die we afgelopen weekend spraken zijn de Amerikaanse toppers momenteel bang van de MXGP-rijders.

Meer onder Thor.

We beginnen dit keer met twee Europese wedstrijden. Valkenswaard valt vroeg, maar heeft faciliteiten genoeg om eventueel een natte dag op te vangen. De openingswedstrijd in Matterley Basin - op het overigens heel mooie circuit - heeft dat niet. Toch een gok om zo vroeg naar het Verenigd koninkrijk te trekken.

Vervolgens gaan we de Atlantische over voor Neuquen. Prima organisatie en prima baan daar. Dan krijgen we een uitgebreid Zuid-Europees luik met Pietramurata - knappe baan, een nog aan te duiden Spaanse locatie, Agueda, Saint-Jean d' Angely en Maggiora (weer drie GP's in Italië).  Dan gaan we naar het Oosten met Teutschenthal, Orlyonok en Kegums.

De tweede keer dat we over de zee trekken gaan we een eerste maal naar Azië met een race in de buurt van Jakarta en de tweede in Palembang.

Daarna een klassiek intermezzo met Loket, de elfde organisatie in Lommel en dan naar het Noorden. Daar beginnen we in Uddevalla en de week erop in Finland op de Iitti KimiRing. Da's ook een nieuwkomer op een multi motorsportcircuit. Maar dat leidde U al uit de naam af.

De twee voorlaatste wedstrijden vergen ook weer heel wat reisinspanningen met Afyonkarahishar en een nog aan te duiden lokatie in China. Om geen drie Italiaanse GP's te moeten vermelden is de laatste er een voor Emilia Romagna op het circuit in Imola.

Rest nog de vraag waar Spanje en China zullen gereden worden. In Spanje is er infrastructuur zat.