MX World

20/10/2019 18:07 - geplaatst door Stingray

De laatste MCLB-cross van het seizoen is uitgedraaid op een puntendeling. Zowel Jorne Tytgat als Wietse Brackman totaliseerden gelijke punten. Ze deelden ook de reeksen onder hun beiden. Kenny Dult veroverde het brons. Het magere deelnemersveld werd op gang getrokken door Van Hoe voor Tim Vandriessche en Torpjurn Vanhoe. Vandriessche viel voorin weg na vier ronden. Wietse Brackman, die als laatste van start ging na een spectaculaire val, maakte ondertussen een mooie remonte die evenwel strandde op de tweede plaats. Hij had wel strijd moeten leveren tegen onder andere Jaimy Deleersnijder en Kenny Dult die ook de tweede plaats ambieerden.

Toen Brackman en Tytgat in de start van reeks twee de handen in mekaar sloegen was het duidelijk dat en van hen met de bloemen ging zwaaien. Dult die even een fout maakte werd gecounterd door Van Hoe. Ondertussen had Brackman zich een halve minuut los gewerkt van Tytgat en dat volstond voor de zege.

Foto: Jorne Tytgat by Marleen Desmet.