MX World

20/10/2019 18:28 - geplaatst door Stingray

De verenigde Belgen zijn er niet in geslaagd op de zege naar zich toe te trekken in Berck. Daar werd de eerste wedstrijd  in de CSS-competitie gereden. Berck is eigenlijk een veredelde motorcross op een kwasi normale zandbaan.

Foto: Renaux, archief.

Meer onder Thor.

De ex-junior wereldkampioen Maxime Renaux won de Gouden finale met een verschil van 12 seconden op Nathan Watson. Jeffrey Dewulf werd derde voor Todd Kellet, die hiervoor Weston had laten schieten. Jeremy Van Horebeek en Axel Van De Sande werden zes en zeven en Daymond Martens viel net uit de top tien, net zoals Steve Ramon. Renaux en Van Horebeek hadden gisteren en vandaag overigens hun poule gewonnen. Van de A-reeks ontbreekt de utislag.

Onze landgenoot Oliver Vandendijck was onze beste landegenoot met een tiende plaats bij de Quads. Florian Miot won de Junioresklasse met Junior Bal op de vijfde plaats. Tias Callens was met de vierde plaats de beste Belg in de Beloftenklasse gewonnen door Adrien Petit.