MX World

03/11/2019 00:35 - geplaatst door Stingray

Voor het eerst moest het bordje 'volzet' gebruikt worden in Zuidbroek. Na een rustige vrijdagsessie liet de After Party al blijken dat er veel volk zou komen. De zaterdag, waar de eerste eigenlijke races gereden werden bevestigden dit.

Foto Bowers, winnaar in 2017. 

Lees er over onder Thor.

Twaalf rijders plaatsten zich rechtstreeks voor de SX2 halve finales, middel reekswinst voor Brian Hsu, Anthony Bourdon en Calvin Fonvielle. De halve finales waren voor opnieuw voor Hsu en Kevin Moranz, de nieuwkomende Amerikaan uit Dallas, Texas. In de finale ging Hsu aan voor Moranz terwijl  Pierre Lozzi nog in de eerste ronde Calvin Fonvieille passeerde. De Texaan Moranz kon slechts een paar ronden het tempo van Hsu volgen. Toen hij zag dat dit onmogelijk was verlegde hij zijn tactiek naar het verdedigen van de derde plaats tegenover Lozzi. Vierde werd Fonvieille voor Haakon Fredriksen.

Hsu kon zijn emoties niet meer bedwingen na de finish. Misschien is dit wel de klik die hij nodig heeft om terug de echte Brian Hsu te worden.

Op naar de SX1, die eveneens drie reeksen betwisten, telkens gewonnen door Justin Starling, Fabin Izoard en Tyler Bowers. Op naar de semi's met Bowers en Greg Aranda als winnaars. Aranda was gretig maar Bowers was mee nadat hij gelijk afrekende met Starling. Het was snel duidelijk dat ook de Fransman geen verhaal had tegen de Amerikaanse profrijder, evenwel zonder contract. Bowers drukte door en veroverde de leiding, terwijl ook Starling de goede cadans te pakken kreeg en Aranda van de tweede plaats verdreef. De top drie leek vast te liggen, maar Ryan Breece bracht het publiek op de banken door van de tiende plaats in extremis nog het brons voor Aranda wist te verzieken.

Bowers: "Ik heb  een goed seizoen achter de rug. Ik won onlangs de Straight Rhytm 500 cc op mijn favoriete Kawasaki. Daarnaast kwam er een dikke ereplaats in Monster Energy Cup en een paar top tien plaatsen in de SX en Nationals. Maar ik run volledig mijn eigen team met wat hulp van Kawasaki en een paar goede sponsoren. Ik kan er van leven. Maar de Europese tour kan mits winst zorgen voor het peper en zout op de boterham. Bowers maakte daar zaterdag in Zuidbroek alvast een goed begin mee.