MX World

05/11/2019 21:22 - geplaatst door Stingray

De kogel is door de kerk. Vandaag maakte Jacky Martens - met een bruggetje naar Shot - zijn plannen voor 2020 bekend. De samenwerking tussen Martens en Kay Hennekens maakte dat de Nederlandse industrieel (Nestaan) verder gaat met het MX2 Husqvarna team. Wat Jacky Martens noopte tot het verkennen van de markt. Martens telt natuurlijk bakken ervaring en liet de laatste weken niet in zijn kaarten kijken. "We zullen het in een persbericht meedelen als alles rond is', zo luidde het. En dat gebeurde dus vandaag waarbij Martens aankondigde dat zijn team verder zou gaan met Shot Race Gear. Een overeenkomst voor meerdere jaren. Goed nieuws, maar eigenlijk maakte men zo ook het nieuwe team - met een bruggetje - bekend.

Thor voor meer en foto's.

We spreken voortaan van het JM Honda Team. Een team dat de overstap maakt naar de MXGP klasse met als rijders Juliën Lieber en Benoit Paturel. Dat zijn de feiten.

Shot en Martens werken al jaren samen, van in 2004 toen Yves Demaria wereldkampioen MX3 wed end at over deed in 2006. Er kwamen ook Europese en Junior WK-titels met Jordi Tixier en Pauls Jonass, en vorig seizoen nog met TK-Olsen die vice-wereldkampioen werd. 

Jacky Martens, JM Racing Honda team manager: “Het is leuk om loyale partners te hebben zoals Shot, die ons steunen in de nieuwe uitdaging, de MXGP. Het voeldt ongelooflijk goed aan om op het hoogste niveau van onze sport binnen te komen met een nieuwe constructeur (Honda) en twee  hongerige en getalenteerde rijders."

Ghislain Huot, CEO Shot Race Gear: “Dit is een nieuw hoofdstuk met Jacky Martens en het JM Honda Racing Team. We wilden al een tijde aanwezig zijn in de MXGP en dat gaat nu gebeuren met dit nieuwe team. Racen p het hoogste niveau en werken met atleten om onze producten te ontwikkelen is onze corebusiness. Ik denk dat we met Julien en Benoit wel voor verrassingen kunnen zorgen."

Nu alle twijfels uitgeklaard zijn geloven we bet in het nieuwe hoofdstuk dat Jacky gaat schrijven met Lieber en Paturel.

Het is nu makkelijk praten, maar we hadden het gevoeld dat Honda een voor de hand liggende keuze was. Een eerste tip die richting was de overstap van Yentel naar Honda, voor de Franse zandwedstrijden. Idem dito voor Lieber. Tevens vertelde ons buikgevoel dat mogelijk ook een Max Anstie wel kandidaat was. Het wordt nu Paturel, terwijl over Anstie geruchten aanwaaien dat hij de Atlantische over wil.