MX World

08/11/2019 09:29 - geplaatst door Stingray

Liam Everts en “Maxxis Tyres” zijn fier dat ze hun samenwerking voor 2020 kunnen aankondigen. Het Taiwanese bedrijf, opgericht in 1967, laat al enkele jaren zien dat ze hun plaatsje in het motocross willen innemen. Dit door tot afgelopen seizoen, jarenlang hoofdsponsor te zijn van het Britse Motocross kampioenschap. Maar eveneens ook door de kwaliteit en prestaties van hun producten voor zichzelf te laten spreken in competitie.

Thor!


Zo zagen we in 2019 de Italiaan Guadagnini zowel Europees als Junior Wereldkampioen 125cc worden op Maxxis rubbers. Tevens was “Maxxis Tyres” het uitverkoren bandenmerk voor Brad Freeman, en dat kan tellen want de Brit kroonde zich in 2019 tot EnduroGP kampioen.

Liam Everts: “Aankomend seizoen stel ik mijn vertrouwen in de Maxxis banden. Het merk benaderde ons met een prachtige opportuniteit. Nadat ik dan de verschillende types van banden op verschillende ondergronden en weerscondities had kunnen testen, was ik blij verrast. Niet alleen over het geteste materiaal, maar ook over het bedrijf! Daarna hebben we dan ook de beslissing snel genomen om de deal te sluiten en om dus aankomend seizoen op Maxxis tyres aan te treden.”

Bij Maxxis Tyres doen ze trouwens meer dan enkel motocross- en endurobanden ontwikkelen. Zo kwam afgelopen seizoen het wielerteam van Nick Nuyens: Roompot – Charles uit met Maxxis wielertubes. Naast deze hele fijne banden maken ze er ook zeer brede banden voor o.a. Jeremy McGrath. De oud supercross en motocrosskampioen is ambassadeur van het merk. In deze hoedanigheid neemt hij dan ook deel aan de Offroad Truck Series. Daarnaast gebruikt hij de Maxxis Tyres ook graag als hij toch nog eens een been over zijn crossmachine zwaait.