MX World

14/11/2019 10:08 - geplaatst door Stingray

De jonge man Sybren Huys is ondertussen reeds twaalf jaren motorcrosser bij VJMO/MCLB, en dat mag toch wel even in de spotlichts komen.
Sybren werd geboren op 6 juni 2000 als zoon van Jean-Claude Huys, wonende in de Vichtsesteenweg in het West-Vlaamse Anzegem. Hij is de broer van Brecht Huys en het vriendje van Joydi Duyck. Beroepshalve verdient Sybren de kost als metser. Zijn hobby-sport beoefent hij bij MCLB bij de Junioren 250cc op motor Husqvarna 250cc Viertakt met nummer 69.

Lees verder Thor, credits FB Huys.

“Mijn vader Jean-Claude Huys was vroeger een goede crosser, weet Sybren, en hij heeft die microbe doorgegeven aan mijn broer en mezelf. Broer Brecht reed indertijd bij VMCF en als ik zeven jaar was kwam hij bij MCLB rijden en ben ik toen beginnen rijden bij VJMO."

In mijn crosscarriere heb ik regelmatig de top-drie gereden en podium gehaald. Door mijn drukke agenda als metser kan ik weinig trainen, ik zie mijn werk als training !
Ik hoop nog vele jaren te kunnen doorgaan in mijn sport en hobby, en het vuur aan de schenen leggen van mijn mede-piloten. Langs deze weg dank aan Christian en Joshua Dubaere voor de zorg en transport voor de motor, en aan mijn vader die wekelijks aanwezig is op de cross, ook al lijkt mijn rijden dikwijls ‘op dijken delven’.”