MX World

26/11/2019 18:18 - geplaatst door Stingray

Het was al een tijdje bekend dat de gebroeders Sacha en Lucas Coenen niet meer onder de vlag vanhet Yamaha Grizzly team zouden verder gaan in 2020. We legden een lijntje naar papa Rafael die openheid van zaken bracht.

Credits: Sacha Coenen, Coupe de L' Avenir.

Lees er alles over onder Thor.

Rafael Coenen: "Ik wist al snel dat ik terug ging vallen op onze eigen infrastructuur en zo. Zo kwamen we vrij snel rond met KTM België en ook nog met andere sponsoren zoals WP. We beschikken nog over onze eigen truck en die wordt nu klaar gemaakt voor het seizoen. We beginnen er aan in de tweede week van december.  Sacha zal op de 85 blijven rijden en Lucas gaat naar de 125-klasse. Soms gaat dat wel wat  overlapping geven want er zijn data waar de EK-selecties en de EMX-wedstrijden samen vallen. Daarom  zullen we ook met voldoende persooneel zijn.Thuis hebben we een vaste mekanieker die in staat voorhetop orde houden van de motoren. En Sacha en Lucas krijgen elk hun eigen mekanieker op de wedstrijden.  Qua wedstrijden blijven we bij het vertrouwde stramienb: Dutch Masters, Adac en de EMX-wedstrijden. De grootste aanpassing is voor Lucas. Van de eerste wedstrijden - en zjin houding daarin - zal afhangen of we het ganse EMX-seizoen zullen uit doen."

Nu staat al wel vast er gereden wordt in Matterley Basin. In Agueda zal dan geëvalueerd worden of het ganse seizoen  gereden wordt. Rafael lichtte ook toe dat een derde man het team komt versterken.

"Simon De Ruyter, afkomstig uit Noord-Frankrijk zal ook onder onze hoede komen. Zo kunnen we als team naar buiten treden en worden ook de budgetten voor alle partijen wat lichter. Zelf zal ik het management voor mijn rekening nemen."

We zijn dus nog  niet eens in december en de Coenens hebben hun zaakjes goed voor mekaar.