MX World

15/12/2019 14:55 - geplaatst door Stingray

Nadat gisteren nog gevreesd werd of het allemaal nog kon door gaan, bleek het strand van Hossegor nu toch in  staat om een kleine 500 deelnemers te ontvangen. Todd Kellet, was de eerste die kopstarter Damien Prevot tot de orde riep. In de top tien de beide Martensen, maar het was toch even zoeken eer we leider Nathan Watson terug vonden en de eerste noties van Jeremy Van Horebeek was op de 41ste plaats.

Watson, noch Van Horebeek panikeerden. Even zag het er naar uit dat Watson bij de 22-jarige Kellet zou gerakten. Maar twee valpartijen  sloegen Watson terug en het laatste kwart minuut kreeg hij niet dicht gereden. Yentel Martens, debuutwedstrijd, panikeerde ook niet. Hij verloor in de aanvang was plaatsen. Maar prachtig doserend wist hij  op het uur de derde laats op Daymond te veroveren. Nadien namen ook Camille Chapelière en Jeremy Van Horebeek nog de maat van Daymond. Ook Matteo Puffet haalde de top 25.

Een emotionele Martens: "Dit voelt aan als een overwinning. Ik stond na het seizoen en mijn blessure met lege handen tot ik door mijn team Dafy Michelin Wonderbike werd opgevangen. Ik kan hen alleen maar van harte bedanken."

De voorlopige uitslag (zo lang hij er op blijft staan): HIER

Credits: FB Martens.