MX World

05/01/2020 11:58 - geplaatst door Stingray

Het Amerikaanse SX-kampioenschap is gestart in Anaheim. Daar komen we straks terug voor een tweede ronde. Maar de opening van het seizoen was goed voor (heel even) eeuwige roem langs de kant van Vince Frise. Maar hij werd snel gecounterd door Justin Barcia, Justin Brayton en Adam Cianciarulo.  'Rookie' Cianciarulo stoof door naar de tweede plaats. De grote favorieten? Allemaal minder goed gestart met Roczen op 7, Tomac op 11 en Cooper Webb daar ergens middenin. Sensatie na  zeven minuten toen Barcia van de baan ging en Cianciarulo de leiding veroverde. Ook Adam mocht zeven minuten lang genieten en dan zette Barcia de puntje sop de i tot aan de finish. De titelkandidaten hadden ondertussen een en ander recht gezet en zo sloot een zieke Webb alsnog af op drie.

Mijn rode draad: Tyler Bowers startte niet zo goed. Reed ver volgens naar de 14de plaats, maar inde tweede wedstrijdhelft viel hij drie plaatsen terug.

De volledige uitslag treft u HIER.

Video finale 450: HIER.